Ukens eksklusive: Stags Leap The Leap Cabernet Sauvignon 2019

Stags Leap The Leap Cabernet Sauvignon 2019 er ukens eksklusive!

Stags' Leap Cabernet Sauvignon

Vingårdens 80ha store vinmark kom i produksjon i 1892 og ble grunnlagt av Horace Chase og hans kone Minnie Mizner Chase, søsteren til den fremtidige Florida-arkitekten Addison Mizner.
Les mer om vinhuset og andre historiske amerikanske vinhus her. 

2020 Stags' Leap Estate Grown Stags Leap District Cabernet Sauvignon Bottle Image

The Leap kommer fra utvalgte Cabernet Sauvignon-blokker i Stags’ Leap Winery-eiendommens vingård som i gjennomsnitt er 30 år gamle. Dette enestående jordstykket som ligger inntil de østlige palisadene i Napa Valley, har tynt, steinete jordsmonn i de øvre delene, som går over i mer finkornet leirjord på bunnen. De varmereflekterende palisadene med sine ruvende fjellknauser sørger for jevn varme over eiendommen og bidrar til å balansere den kjølige brisen fra sør. Dette utpregede mikroklimaet er usedvanlig godt egnet til å dyrke Cabernet Sauvignon-druer av ypperste klasse.

Vinen er også et utvalg av fat, en blanding av de beste partiene og fatene i hver årgang. Hvert parti gjennomgår en lang (nesten månedslang) maserasjonsperiode som tilfører farge, tannin og komplekse smaker til Cabernet Sauvignon. I tillegg ble hvert parti lagret separat på franske eikefat (ca. 65 % nye) i ca. 19 måneder før vinmakerne håndplukket de mest uttrykksfulle av dem for å blande dem rett før tapping. Å holde hver blokk for seg gjør det mulig å følge hvert enkelt parti nøye gjennom lagringen, noe som maksimerer vinmarkenes dybde og potensial. (fat og lagringstid forandres hvert år)

Stags Leap The Leap Cabernet Sauvignon 2019 er lagret på fransk eik i 20 md. (60% nye), 14,2% alkohol.
Kompleks og konsentrert på smak, mørke bær, solbær, skogsbær, urter, lett krydder og fat. Den er rik på smak, deilig fylde og konsentrasjon, tørr utgang med flotte tanniner. En godt balansert og flott Napa Cab, denne tåler mange år i kjelleren! 92p

Legg igjen en kommentar