Søndagsnyheter

 

  • Cristian Ridolfi er ny president for Soave-konsortiet. Som direktør for Cantina Santi ble Ridolfi enstemmig valgt av konsortiets nye styre. Han etterfølger Sandro Gini, som har ledet konsortiet i to perioder på rad.
  • The Old Vine Project (OVP) har gleden av å kunngjøre utnevnelsen av to anerkjente fagpersoner til styret, noe som ytterligere styrker lederteamet og den strategiske visjonen vår om å skape en bærekraftig modell for produsenter som arbeider med gamle vingårder i Sør-Afrika.

    Cathy van Zyl MW og Arnold Scholtz slutter seg til Rosa Kruger og Eben van Wyk som styremedlemmer i OVP. Begge bringer med seg et vell av erfaring og ekspertise som vil være uvurderlig når OVP fortsetter å vokse.

  • Yellow Tail-produsenten avduker det største solcelleanlegget i australsk drikkevareindustri.
    Casella Family Brands har lansert et solcelleanlegg som vil generere nok ren elektrisitet til å forsyne mer enn 1900 australske hjem med strøm.

  • Vinlagrene i Burgund øker etter «sjenerøs» 2023-årgang!
    Vinelskere i Bourgogne kan få flere valgmuligheter etter at de to siste årgangene har bidratt til å fylle opp lagrene i vinprodusentenes kjellere. Vinlagrene lå rundt 12 % over femårsgjennomsnittet ved inngangen til 2023-24-kampanjen, opplyste det regionale Bourgogne Wine Board (BIVB) nylig. «Bourgogne har ikke opplevd en slik situasjon på over 20 år», heter det.

  • Klimaendringene kan gjøre 70 % av verdens vinområder uegnet for druedyrking.
    Opptil 70 % av verdens vinproduserende regioner kan bli uegnet for vindyrking hvis den globale oppvarmingen overstiger 2 °C, ifølge en ny studie.

  • Vin bidrar med 130 milliarder euro til EUs BNP.
    Den europeiske vinhandelen sysselsetter nesten tre millioner mennesker og bidrar med 130 milliarder euro til BNP, ifølge en ny rapport fra PwC.

  • Margaritaen beholdt en femtedel av alt cocktailsalg på serveringssteder globalt i siste kvartal 2023, etterfulgt av martini og Moscow mule, ifølge nye data fra NIQ som CGA har offentliggjort. Cocktails som spritz, negroni og espresso martini rykket opp på listen, mens Manhattan, bloody mary og lemon drop mistet andeler.

  • Chivas Brothers kunngjør planene for sitt første skotske destilleri på Islay.
    Det Pernod Ricard-eide skotske whiskykonsernet vil produsere single malt whisky på det nye karbonnøytrale destilleriet.
    .
  • Familia Torres kåret til verdens mest beundrede vinmerke 2024.
    Den spanske vinprodusenten Familia Torres er kåret til verdens mest beundrede vinmerke 2024 i den 14. utgaven av kåringen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar