Cirelli er ukens produsent, dette er en vingård i Abruzzo, Italia, som lager utrolig flott naturvin! Disse vinene er relativt nye i Norge, håper du også oppdager hvor spennende vin fra Abruzzo kan være.
På nettsidene deres kan vi lese:
«Havet ligger bare 8 kilometer unna, og bølgende åser, vingårder og olivenlunder omgir det varierte landskapet i byen Atri i Abruzzo-regionen, hvor gården vår ligger.
I nærheten ligger nasjonalparker, skoger og ødemarker, alle fantastisk godt bevart, som venter på å bli oppdaget i den majestetiske stillheten som synes å prege denne regionen av Italia, som er som frosset i tid og rom.
Cirelli Farms er navnet på vår IMC*-sertifiserte økologiske jordbruksmark, som ligger på 22 hektar fruktbar jord. Alt som produseres på gården vår, gjøres med respekt for de bærekraftige naturlige syklusene i olivenlundene, vingårdene, de økologiske hagebruksåkrene og dyreoppdrett. Vekstskifte, hvileperiode for jorda, gjødsling og beite for husdyr er bare noen av de viktige trinnene i prosessen med å produsere vin (i terrakotta-vinkrukker), olivenolje, økologisk dyrket frukt og grønnsaker og kjøtt av ypperste kvalitet.

Cirelli Farms dyrker og produserer i full overensstemmelse med lovene for økologisk landbruk, men vi mener at naturen selv dikterer sine egne lover, og det er disse lovene vi baserer våre dyrkingsmetoder på:
– Vekstskifte og næringssyklus som lar jorden «hvile» og regenerere næringsinnholdet;
– Naturlig gjødsling ved hjelp av dyr som beiter direkte på jorden. Gjødselen som dyrene produserer, er et naturlig ugressmiddel og en gjødslingsmetode uten bruk av skadelige kjemikalier.
Produksjonssyklusen er fordelt som følger: I det første produksjonsåret sås hvete, bygg, spelt og lucerne, mens det påfølgende året må jorden nødvendigvis dyrkes for grønnsaksavlinger. I det tredje og fjerde produksjonsåret faller valget av vegetasjon på planter som solsikker, som har skudd som kan plasseres under jorden når frøene er plukket: Når disse skuddene begynner å brytes ned, frigjør de verdifulle næringsstoffer til jorden.»

Francesco Cirelli forteller:
«Jeg var bare en liten gutt. Mine besteforeldre på morsiden, Giovina og Attilio, pleide å ta meg med til landsbygda som de hadde forlatt mange år tidligere for å bo i byen.
Jeg husker fortsatt da bestemoren min pleide å lage ferske egg til meg, eller da bestefaren min forsiktig la en dunete kylling i hånden min, og da han lot meg sitte på traktoren sin mens jeg forestilte meg at vi kjørte gjennom åkrene!
Disse minnene minner meg også om min farfar Francesco: han elsket å søke tilflukt i vingårdene, stedet som ga ham mest fred og indre velvære.
I dag, akkurat som før, har landsbygda blitt et trygt tilfluktssted hvor jeg finner ekte kjærlighet, solide verdier og ro.
Siden 2003, takket være støtten fra familien min, har landsbygda blitt mye mer enn bare barndomsminner; den har blitt en del av mitt levebrød, som jeg utøver i dag sammen med min kone Michela.»
Kort fortalt: Francesco Cirelli er på livets solside. Han er alltid i godt humør og positiv. Hans lille vingård består av bare fire hektar med vinmarker.
Hans helhetlige konsept kompletteres av fiken, oliven, korn og noen få dyr. I tillegg til vinmarkene som er beplantet med den uunngåelige druesorten Montepulciano i Abruzzo, satser Francesco også på Pecorino og Trebbiano.
Hans viner er noe for purister og mottoet er: «mindre er mer». Dyrkingen i vingårdene er så naturlig som mulig. Filtrering, klaring, svovel, enzymer eller lignende brukes ikke i kjelleren.
Francesco spiller på hele spekteret av Abruzzo-viner i sitt sortiment, Cirelli Wines er ikke bare en vingård – det er et manifest. Det er et levende bevis på at ekte, respektfull og lidenskapelig vinproduksjon er mulig.

VinArena har smakt disse:
Cirelli Bianco 2024: Kork
Cirelli Rosso 2024: Frisk og fruktig nese, skogsbær, kirsebær, urter. Den er fruktig på smak med god syre, tørr, leskende utgang med lette tanniner. En saftig og matvennlig vin. 88p
Cirelli Colline Pescaresi Pecorino 2024: Spesiell og innbydende aroma, eple, sitrus, florale hint og melon. Den er fruktig på smak med god syre og fin fylde, mineralsk utgang som sitter godt. Flott Pecorino! 89p
Cirelli Trebbiano d’Abruzzo 2024: Eple, sitrus, melon, vegetale hint og urter på nesen. Den er fruktig med fin fylde, god syre, tørr og rund utgang. En fruktig og fin Trebbiano. 88p
Cirelli Orange 2024: Mild nese med lett skallpreg, eple, sitrus, appelsin, florale hint. Fruktig på smak, god syre, følger nesen, tørr og lett strukturert utgang, Mild, frisk og fin oransjevin, fin for nybegynnere! 89p
Cirelli Abruzzo Pecorino Anfora 2022: Ikke smakt

