Produsentfokus: Bruno Paillard

Vi drar til Champagne, det er alltid en nytelse! Selv om vinhuset vitterlig er oppkalt etter en mann, så er det i dag (stort sett) Alice Paillard som driver dette 34 hektar store vinhuset i Reims.

Vi begynner med mannen bak:
Bruno Paillard grunnla sitt legendariske Champagnehus i 1981. Det var da det første huset som hadde blitt etablert i Champagne på nesten hundre år, og han startet virkelig fra scratch; hans Jaguar ble solgt for 50.000 francs for å skaffe startkapital..
Han startet dog som négociant, men kjøpte sine første hektar i 1994 og eier som nevnt i dag totalt 34 hektar vinmarker i 16 landsbyer, 12 hektar er Grand Cru.
I 1983 ble Bruno Paillard den første Champagneprodusenten som angav degorgeringsdatoen på hver enkelt flaske. På denne måten informerer han forbrukeren om et viktig øyeblikk i en champagneflaskes liv.
Dette initiativet ble hyllet av kjennere, og blir nå gradvis tatt i bruk av andre Champagnemerker.

I 1984 oppfant han den første helt «overjordiske» kjelleren. Dette helt nye designet gjorde det mulig for ham å regulere temperatur, belysning og fuktighet nøye.
Og snart begynner den svært personlige stilen til vinene hans å forføre.
Hans filosofi var rene Champagner som skilte seg ut i mengden. Paillard ville lage Champagne som uttrykte eleganse. Han ville lage terroirchampagne som reflekterte det kalkholdige jordsmonnet og friskheten i klimaet i Champagne
Bruno Paillard Champagnes blir først anerkjent av den engelske pressen som noen av de beste vinene i regionen.
I 1988 definerte den berømte kritikeren Hugh Johnson huset som «Et lite, men prestisjetungt, ungt Champagnehus med utmerkede, silkeaktige årganger og ikke-årgangsvin!»

Vingårdsteamet arbeider bærekraftig og bruker strenge metoder med lidenskap: det brukes ikke ugressmidler eller plantevernmidler; pløying; delvis gressdekke på jorden; regelmessige analyser og tilpasninger til den enkelte tomten; og vingårdene er sertifisert som økologiske.

Teamet har vokst:
Alice Paillard begynte å jobbe sammen med faren i januar 2007 og har nå (siden 2018) ansvaret for familiebedriften, etter å ha jobbet ett år i vingårdene og i vinkjelleren, og ytterligere fire år med eksport og salgsutvikling. Bruno deltar fortsatt aktivt i det omfattende arbeidet med å finne riktig assemblage til husets cuveer
I dag er Maison Bruno Paillard fortsatt uavhengig og trofast mot sin stil – 75 % av vinene eksporteres til 30 forskjellige land – hovedsakelig til Europa, Asia og Nord-Amerika.
Uansett hvor de er representert, selges Bruno Paillards Champagner utelukkende gjennom restauranter og vinbutikker. Denne selektive distribusjonen er en garanti for kvalitet for kunden, takket være sommelierers og vinhandlers omhu for hver flaske.
Naturlige partnere som vet hvordan de skal ta imot, dele og gjøre Maison-opplevelsen levende.

Bilde av produktet Bruno Paillard Première Cuvée Extra BrutBruno Paillard Première Cuvée Extra Brut
Pinot Meunier 22%, Pinot Noir 45% og Chardonnay 33%, 6.9 gram sukker per liter og 12% alkohol. 25% av basevinen er lagret på eikefat.
-Fin nese med eple, florale hint, sitrus, mineraler og et lett preg av bakst. På smak er den fruktig, flott syre, sitter godt med en lett struktur. En klassisk og vellagd Champagne! 89p
Bilde av produktet Bruno Paillard Dosage Zero
Bruno Paillard Dosage Zero
Pinot Noir 25%, Pinot Meunier 50% og Chardonnay 25%, 0 gram sukker per liter og 12% alkohol.
-Kompleks aroma med modne epler, sitrus, florale toner, noe røde bær, bakst, surdeig, lette lagringstoner og mineraler. På smak er den syrefrisk med en lett fruktighet, mineraler ut i en lang og elegant ettersmak. En knusktørr, konsentrert og meget flott vin. 91p

BP_2024_2586_FULL
Bruno Paillard Assemblage Brut 2015
Pinot Meunier 16%, Pinot Noir 42% og Chardonnay 42%, 5 gram sukker per liter og 12% alkohol.
Assemblage 2015 er laget utelukkende av den første pressingen, den reneste, av seks Grands og Premiers Crus, hvorav 25 % ble vinifisert i gamle eikefat.

-Kompleks og innbydende nese med modne epler, et lett bærpreg, florale hint, bakst, fine lagringstoner. På smak er den kompleks og rik, god syre, flott skum, lang og deilig utgang med lett lagringspreg og mange lag. En rik, konsentrert og deilig Champagne! 94p

Du legger sikkert merke til kunsten på flasken.
Hver årgang må være tro mot året, for å uttrykke stilen så nøyaktig som mulig. Derfor ønsket Bruno Paillard å illustrere hver årgang individuelt.
Hvert år har sin egen karakter, hvert år sin egen frase, hvert år sin egen kunstner og sitt eget lerret.
Dermed illustreres historien om de store årene i champagnens verden på en moderne måte, fra bilde til bilde, av en amatør som følte seg knyttet til kunstnerne i sin tid.
Resultatet kommer til uttrykk i en unik galleri i Maisonet, et bredt spekter av verk hvis rikdom kommer fra mangfoldet.
2015: «Momentum » av Gérard Titus-Carmel
Denne solfylte årgangen har gitt en vin som kombinerer tetthet og kraft, holdt sammen av en energisk struktur.
Gérard Titus-Carmel fikk i oppdrag å illustrere etiketten med temaet «Elan».

Visste du at Bruno også har en vingård i Provence? Der lager han blant annet Ch. des Sarrins Rosé 2024!
Innbydende aroma, fruktig, røde bær, epler, florale toner, aromatisk. Den er smakfull, god syre, fyldig, lang, fin strukturert utgang. Verd prisen, en smakfull og god rosè! 90p
90
«The Edge of The World», Domaine des Sarrins
Domaine des Sarrins eies og drives av familien Paillard og ligger utenfor allfarvei, omgitt av bølgende åser, olivenlunder og vingårder i den lille provençalske landsbyen Saint Antonin du Var.
Den ligger halvveis mellom foten av Alpene og Middelhavet i Côtes de Provence AOP, og har det perfekte mikroklimaet for dyrking av rosévin i verdensklasse.
I 2021 tok Bruno Paillard med Bill Terlato til Domaine. Da produksjonen på eiendommen var for begrenset, bestemte de seg for å inngå et samarbeid om å produsere en deilig «Négoce»-blanding fra de beste lokale vinprodusentene.
Resultatet er en lys, livlig og frisk Côtes de Provence Rosé under navnet Les Sarrins.

En kommentar om “Produsentfokus: Bruno Paillard

Legg igjen en kommentar