Påskespesial: Produsenter uten norsk importør.
Digitalsmaking, 29.1:
Historie
Madrevite ble grunnlagt nær grensen mellom grensen mellom Umbria og Toscana, blant åsene som omkranser Trasimenosjøen og Chiusi-sjøen, i kommunen Castiglione del Lago del Lago.
Her har tre generasjoner vinmakere videreført det dype og uforanderlige båndet mellom menneske og vin og menneske og natur.
Madrevite ble grunnlagt i 2003, da Nicola Chiucchiurlotto begynte å restaurere familiegården og bestemte seg for å gjenplante å gjenplante en del av bestefaren Zinos gamle vinmarker, som daterte seg tilbake til 1978.

Det ble starten på hans nye prosjekt:
«Mine kulturelle røtter er sterkt knyttet til jorden: Jeg har alltid vært alltid vært vinbonde. I min familie forteller vinproduksjonstradisjonen en en tidløs historie som handler om visdom, utholdenhet, samarbeid, samvittighetsfullhet samvittighetsfullhet og tillit (fordi innhøstingen ikke alltid oppfyller forventningene, noe en bonde kjenner godt til). Ved inngangen til det nye årtusenet ønsket jeg å skrive et nytt kapittel til denne historien, og ta vare på og ta vare på den rike kunnskapen som har som har gått i arv til meg. Vi er langt av erfaring, engasjement og oppdrag.»
Som nesten alle landlige eiendommer tidligere, begynte gården som et selvbergingsjordbruk, og omfatter derfor ikke ikke bare vingårder, men også olivenlunder og dyrket mark for dyrking av korn og belgfrukter.
«For meg betyr det å være en økologisk gård i dag betyr for meg å gjøre noe jeg gjør av kjærlighet, og at jeg tror på en etisk og bærekraftig tilnærming bærekraftig tilnærming, for oss og for dem som kommer etter oss.» -Nicola
(Selv om vingården ikke er sertifisert som økologisk, praktiserer den økologisk landbruk, noe som sikrer at jordsmonnet er fullt av liv og fritt for sløvende syntetiske kjemikalier.)

I dag har Madrevite rundt 60 hektar hektar land – hvorav 11 hektar er vinmarker fordelt på over tre forskjellige åser i Trasimenosjøområdet. De produserer rundt 50.000 flasker i året!
Nicola fokuserer nå på røde sorter som Gamay del Trasimeno, Sangiovese, Montepulciano og Syrah, og hvite som Trebbiano Spoletino og Grechetto.
Digitalsmaking
Det er Nicola som møter til digitalsmaking med en rekke skandinaviske vinskribenter den siste dagen i februar.
Han stolt forteller at de i tillegg til vin- og olivenproduksjon nå også er medlem av Slow Food movementen med produksjonen av bønnen, Landrasen Fagiolina del Trasimeno (den lille bønnen fra Trasimenosjøen) har vært kjent og dyrket siden etruskernes tid, og i 2000 fikk den sitt Slow Food-presidium som oppmuntrer til bruk og bevaring. På grunn av størrelsen trenger ikke disse deilige umbriske bønnene å bløtlegges før de brukes i favorittoppskriftene dine. Tilbake til vin.
«Målet vårt er å lage komplekse viner som er lette å drikke», sier han. Han bruker ulike lagringskar, blant annet rustfritt stål, sementtanker og store 10-hektoliters trefat. Chiucchiurlotto virket spesielt begeistret for bruken av sement og forteller at disse tankene, som har samme porøsitet som eik, tillater mikrooksygenering uten å tilføre eikesmak. Vinene, sa han, er mykere og rundere med mindre aggressive tanniner, slik at frukttonene kommer til sin rett.
Når det kommer til hektar under vinmark har Nicola planer om utvide i fremtiden, de vil fortsette å satse på Grenache. Han forteller også at alle vinene deres har ulike navn; ‘Elvè betyr for eksempel «en person som kommer» på dialekt, Bisbetica er en tributt til en venn som spilte i et Shakespeare skuespill, Opra betyr å jobbe når man er distrahert i Umbrisk dialekt. Trebbiano Spoletino er overraskende nok en drue som kan lagres godt forteller Nicola, og han håper at folk oppdager dette.
Il Reminore Bianco 2022 er en vin produsert på Trebbiano Spoletino, 13% alkohol, lagret 6 måneder på ståltank og 6 måneder på flaske. Moden og fedmefull aroma av gul frukt, eple, florale toner, sitrus, lett krydder, mandler og mineraler. Fruktig på smak med en fin konsentrasjon, god syre, lang utgang. En spennende og litt krydret hvitvin! 90p

‘Elvè Trasimeno Grechetto 2022 er en vin produsert på Grechetto, 12.5% alkohol, lagret 6 måneder på ståltank og 3 måneder på flaske. Gule frukter, eple, florale toner, aprikos, sitrus, kalk, bunnfall, mineraler, Den er fruktig, rund med god syre, tørr og frisk utgang med et lett krydderpreg. En godt balansert og god Grechetto. 89p
La Bisbetica Rosè 2022 er en vin produsert på Gamay del Trasimeno (Grenache), 13% alkohol, 4 måneder på ståltank og sementtanker, 3 måneder på flaske. Druene kommer fra den samme åkeren som brukes til C’osa, men høstes 2-3 uker tidligere for å sikre rosévinens friskhet. Røde og mørke bær, melon, jordbær, florale toner, urter, busker. Den er fruktig og syrefrisk på smak, god fylde, fine tanniner i en lett strukturert og ganske lang utgang.
En seriøs Rosè. 90p

Opra Trasimeno Gamay del Trasimeno 2022 er en vin produsert på Gamay del Trasimeno (Grenache), 13% alkohol, 10 måneder på sementtank, 3 måneder på flaske. Friske røde og mørke bær, skogsbær, jordbær, kirsebær, urter, jordsmonn, lett krydde. På smak er den frisk med en fin struktur, jordlige toner, lette tanniner i en ganske lang utgang. En frisk og fruktig vin, fint balansert, meget matvennlig. 88p

C`osa Gamay del Trasimeno Riserva 2021 er en vin produsert på Gamay del Trasimeno (Grenache), 14% alkohol, 6 måneder i sementtanker og 12 måneder i store fat (10 HL) og sementtanker. 6 måneder på flaske.
Lett kompleks på nesen, røde frukter, mørke bær, jordbær, kirsebær, urter, jordsmonn, hint av fat, Den er konsentrert og rik på smak, god syre, godt balansert med gode tanniner i en lang utgang. En meget flott vin, smakfull og god karakter! 91p

VinArena syns: Hvitvinene er utrolig rene og friske, godt balanserte! Rosèen er vellagd og de røde vinene flotte.
-Om Gamay del Trasimeno: «Opprinnelsen til navnet mitt er et tilfelle av forveksling, siden jeg ikke har noe å gjøre med Gamay som dyrkes i den franske regionen Beaujolais (et AOC-område, eller Appellation d’Origine Contrôlée), nær Lyon. Nyere genetisk forskning utført ved universitetet i Perugia har derimot vist at jeg tilhører familien Grenache, som er utbredt i ulike områder i Sør-Frankrike. Disse studiene viste at Gamay del Trasimeno er den samme sorten som er kjent i andre regioner i Italia som Cannonau på Sardinia, Tai Rosso i Veneto, Bordò i Marche og i andre land som Garnacha (Spania), Grenache (Frankrike) og generelt som Grenache Noir andre steder i verden.»
Les mer her.