Denne ukens eksklusive vin er en Brunello!

San Filippo ble grunnlagt i 1972 og har en lang historie i Montalcino, men for mange startet historien i 2003 da Robert Gianelli kjøpte eiendommen. Gianelli mente at San Filippo ikke hadde nådd sitt fulle potensial og bestemte seg for å endre på det. Han la om eiendommens 10 hektar til økologisk landbruk og reduserte produksjonen fra 5000 til 3000 kasser årlig. Han halverte også bruken av ny eik for å bevare aromastoffene i Sangiovese Grosso og la mer av vinmarken komme til syne.
San Filippo ligger rett utenfor Montalcino i sørøstlig retning på 240-300 meters høyde, og er en eiendom som er verdt å kjenne til for dem som foretrekker mer elegante, lettdrikkelige viner.

San Filippo Brunello di Montalcino 2017: Den er lett utviklet og kompleks på nesen, mørke bær, bringebær, kirsebær, teblader, florale toner, krydder, jordsmonn og fat. Den er lett utviklet også på smak, fyldig med en god syre og frukt, tørr og lang ettersmak. En meget godt balansert og god Brunello, deilig! 92p
