Contratto ble grunnlagt i 1867 og var den første vingården i Italia som laget musserende vin på «Metodo Classico» metoden (Moscatodruer fra Monferrato). Rundt 1910 begynte Contratto å eksportere vinene sine. Contratto gjorde stor suksess på de utenlandske markedene, og vinhuset ble synonymt med prestisje og kvalitet i verden av musserende viner, så mye at vinhuset ble offisiell vinleverandør til Vatikanet, det belgiske kongehuset og i 1913 til kongefamilien i Savoie.
I 1919 produserte Contratto sin første årgangsvin av musserende, et innovativt valg fra det piemontesiske musserende vinhusets side som hadde som mål å fremheve egenskapene til en enkelt årgang.

Contratto-familien fortsatte å lede selskapet frem til 1993, da Bocchino-familien, som eide et destilleri med samme navn, overtok Contratto. Giorgio Rivetti, som er en stor fan av Champagne, begynte å samarbeide med Bocchino-familien, og innså umiddelbart det store potensialet i det historiske musserende huset. Kort tid etter, i 2011, bestemte Rivetti-familien seg for å ta et viktig skritt og kjøpte vingården.
Og det er for øvrig samme familien som eier det kjente vinhuset La Spinetta. En viktig beslutning ble umiddelbart tatt: oppkjøp av flere hektar jord, hvorav noen var beplantet med vinstokker, i nærheten av den lille byen Bossolaso. Bossolasco-sonen ligger i den høyeste delen av Langhe og egner seg perfekt til dyrking av Pinot Noir og Chardonnay, druer som brukes i produksjonen av Alta Langa DOCG. Dette markerer Contrattos offisielle inntreden i Alta Langes konsortium, og Contratto blir referansepunktet for hele appellasjonen.
Men – vi skal ikke se på musserende vin denne gangen, men sterkere saker!
Allerede på 1890-tallet begynte Contratto å lage vermouth som ble populær i regionen rundt Torino – Vermouth di Torino. Contrattos vermouther ble også svært populære på 20- og 30-tallet.

«Folk spør meg hele tiden: Hvorfor vermut? Men for meg var det ikke noe nytt. Fra slutten av 1800-tallet fantes det vermut i Piemonte, der det fantes musserende vin. Det har alltid vært tradisjon», sier Giorgio Rivetti, eier av Contratto.
«Oppskriftene vi bruker, er de samme som ble brukt tidlig på 1900-tallet, ikke noe kunstig. Alle urter, planter og blomster er 100 % naturlige, og det er hemmeligheten bak suksessen vår. Vi respekterer kvalitet og tradisjon, og mitt håp er at du kan smake forskjellen.»
VinArena har smak vermouthene, bitteren og ferneten til Contratto!

«Den opprinnelige oppskriften på Contratto Vermouth fra tidlig på 1800-tallet er basert på en kombinasjon av hvitvin tilsatt italiensk konjakk og mer enn 50 delikate, naturlige urter, krydder, røtter og frø. Denne tradisjonelle prosessen brukes igjen for å skape en sofistikert eliksir og en kompleks og velbalansert boutique-aperitiff som gjør enhver Vermouth-basert cocktail til en eksepsjonell opplevelse. Den aromatiske blandingen av urter og krydder tilfører vinen en unik bouquet og smak som gjør den til en perfekt vermut til både klassisk og moderne miksologi, og den er deilig avkjølt alene med litt sitron.»
-Den er produsert på hvitvin (Cortese), brandy, 50 krydder, røtter og frø, (22 ikke offentliggjort), 17.5% alkohol og 200 gram sukker.
Krydret og lett kompleks aroma, urter, hint av oksidasjon, moden sitrus. Den er rund og sødmefull på smak, lett bitter, lang og lett kompleks ettersmak med varme krydder. En krydret og smakfull hvit vermouth. 87p
Denne er produsert på hvitvin (Cortese), tross fargen, brandy, vann, sukker, 31 urter, krydder, røtter, frø, hvorav 8 er hemmelige og karamellekstrakt. 17% alkohol og 182.5 gram sukker per liter.
-Innbydende aroma av sødmefulle urter og krydder, tørket frukt, rosiner, røtter. Den er frisk og lett sødmefull, rik på smak, følger nesen, rund utgang med hint av julekrydder. Frisk og god med en fin dybde, ikke for søt. 88p
«Akkurat som Contratto Vermouths, henter Americano fra omtrent samme utvalg av botaniske ingredienser. Americano har en lignende funksjon som vermouth: en utmerket aperitiff i seg selv, men er også en fin komponent i blandede drinker.»
Produsert på hvitvin (Cortese), brandy, vann, sukker, 25 urter, krydder, røtter, frø, hvorav 14 er hemmelige, karamellekstrakt. 16.5% alkohol og 189.5 gram sukker per liter.
-Konsentrert aroma med oksidative hint av hvitvin, urter, busker, et fint krydderpreg, sitrus. Den er rund og fruktig på smak, deilig og varmt preg av krydder, rund og lett sødmefull utgang, hint av appelsinskall. Godt balansert og god, frisk og godt krydret. 88p

«En langsom, kald maserasjonsprosess utføres i henhold til tradisjonen, noe som resulterer i en sofistikert, helt naturlig eliksir. Denne komplekse, men velbalanserte «boutique»-aperitiffen gjør enhver Contratto Aperitif-basert cocktail til en eksepsjonell opplevelse.»
Produsert på vann, sukker, alkohol, naturlige aroma og 28 ulike krydder, røtter, frø, hvorav 10 er hemmelige. 13.5% alkohol, 220 gram sukker per liter.
-Floral og lett sødmefull aroma, fin frukt, appelsin, urter. På smak er den sødmefull, lett krydret, godt preg av appelsin og sitrus, hint av urter og bittertoner. En sødmefull og fruktig aperitif. Fin erstatning for Aperol! 86p
Introduksjonen av Contratto Bitter sammen med Contratto vermouths er en del av revitaliseringen av de gamle bitter-tradisjonene, og Contratto Bitter er basert på en oppskrift fra 1933. Den er en blanding av 24 aromatiske botaniske ingredienser som malurt, einer, mynte, pomerans- og appelsinskall, rabarbra og hibiskus, søte krydder som nellik og kardemomme samt italiensk konjakk for å gi en kompleks, bittersøt smak. Fargen kommer fra gulrot-og rødbetekstrakt. Produsert på vann, sukker, alkohol, naturlig aroma og ekstrakter fra 24 urter, krydder, røtter, frø. 22% alkohol og 189.5 gram sukker per liter.
-Mild og innbydende aroma av appelsin, andre sitrus, urter, søtlige krydder og røtter, te, florale hint. Den er sødmefull og fyldig med en fin bitterhet, siter godt med urter og krydder i ettersmaken. En rik og deilig bitter som ikke er for søt. 89p

Fernet er laget av 33 ulike urter og krydder, blant annet myrra, rabarbra, kamille, kardemomme, aloe og ikke minst safran, 18 hemmelige.
Produsert på vann, alkohol, sukker, naturlig aroma og botaniske ingredienser. 30% alkohol og 60.8 gram sukker per liter.
-Innbydende nese med lakris, urter, florale toner, krydder, mynte. Den er rund og behagelig på smak, godt preg av lett bitre urter og krydder, lang og behagelig utgang. En smakfull og godt balansert bitter. 89p
-Hvordan lages en typisk vermouth? Slik lager Contratto sine vermouth:
«Finknusing av de botaniske stoffene med en hammerkvern. Kald ekstraksjon ved hjelp av en hydroalkoholisk løsning som overrisler de botaniske pulverene i ca. 20 dager, noe som bidrar til å trekke ut alle aromastoffene. Deretter blandes ekstraktet med vin, alkohol og sukker. Deretter kjøles blandingen ned og filtreres for å fjerne alle faste rester. Til slutt lagres blandingen i ståltanker i ca. 40 dager.»
