Denne uken drar vi til Champagne. Joseph Perrier ble grunnlagt i 1825 av en ung entreprenør fra Châlons en Champagne, og har vært drevet av samme familie i hele seks generasjoner!

Joseph Perrier ble grunnlagt i 1825. Huset og kjellerne har fortsatt hovedkontor på 69 Avenue de Paris, på venstre bredd av elven Mau, hvor druemosten leveres den dag i dag.
Noe kommer fra husets egne vinmarker, noe fra vinbønder som har levert til Joseph Perrier i tre eller fire generasjoner. Hvert parti og hver druesort gjæres separat før blanding, tapping på flaske og lang lagring i kjelleren.
I disse labyrintiske kjellerne ligger det millioner av flasker, noen sur lattes (eller sur tas), og alle lagres ved en konstant kjølig temperatur, overvåket av store trær på bakken utenfor som holder luftfuktigheten inne på akkurat riktig nivå.
I 1825 var disse gallo-romerske kjellerne opplyst av stearinlys og besto av bare tre tunneler. Etter hvert som produksjonen økte i løpet av 1800-tallet, ble det lagt til rundt 30 nye gallerier.
Alle ble gravd ut i krittet og hadde en ventilasjonssjakt som førte frisk luft ned fra overflaten og gjorde det mulig for arbeiderne å se «som i fullt dagslys».
En polert metallreflektor ved foten av hver sjakt var spesielt plassert slik at den reflekterte indirekte lys til de områdene der det var behov for det – en helt økologisk oppfinnelse før sin tid!

Siden begynnelsen av 1900-tallet har reflektorene blitt erstattet av et elektrisk belysningssystem som kaster en blek glorie av lys over kjellergulvet, men uten å lyse opp champagneflaskene i sidegalleriene.
«Å utforske disse tre kilometer lange kjellerne er som å begi seg ut på en vandring gjennom fjellsiden i jakten på fantastiske viner», skrev Richard Cremonini.
Den amerikanske danseren Carolyn Carlson sammenlignet en gang disse kjellerne med «en underjordisk katedral». Det finnes ingen heiser og ingen trapper. Bare enormt tykke vegger, enorme bjelker, 20-30 meter høye hvelv og eldgamle sprekker som går langt tilbake i tid. Her og der minner hakkelspor og andre spor etter menneskelig aktivitet (navn, datoer, initialer risset inn i steinen) deg om at dette opprinnelig var en crayère.

Joseph Perrier Champagne lages fortsatt på tradisjonelt vis, ved hjelp av gamle vinfremstillingsteknikker som gjenspeiler de eldgamle omgivelsene.
Opprinnelsen til vinhuset er Joseph Perrier og hans dristige visjon. Hans kunnskap, dynamikk og oppfinnsomhet har aldri forlatt familien.
Uten å forråde filosofien hans forsøker nå Benjamin Fourmon, 6. generasjon, å bevare denne trivelige, glade og entreprenørielle drivkraften som definerer huset.
Pointage, riddling, dépointage, degorgering og etikettering (Jeroboam, Mathusalem og Salmanazar) gjøres alle manuelt.
Druer (Chardonnay 35%, Pinot Meunier 30% og Pinot Noir 35%)
fra 20 forskjellige landsbyer, 20% reserve vin. 3 års lagring. 12% alkohol, 7 gram sukker per liter.
Eple, sitrus, fin konsentrasjon, urter og mineraler på nesen. Den er fruktig, eplepreget, fin syre, lett sødme, sitter godt. En fin allrounder! 87p
100% Chardonnay, Grand Cru vinmarker i Côte des Blancs. Lagres minimum 5 år.
12% alkohol, 7.7 gram sukker per liter.
Eple, sitrus, florale hint, kalk og mineraler på nesen. Den er fruktig på smak, god syre, fint skum, sitter godt og tørt i utgangen. En fruktig og smakfull BdB. 88p