Produsentfokus: Gaston Révolte

Gaston Révolte er en ny produsent på Vinmonopolet, de 4 vinene kom så sent som i november i år! Vi ser på denne spennende produsenten, som er dedikert til å bevare tradisjonelle skikker på en måte som respekterer miljøet, samt vinene deres.

Logo

År 1963 var den første årgangen til den 7ha store Champagneprodusenten Gaston Rèvolte, som ligger i Avenay Val d’Or i Champagne (en liten landsby
i utkanten av Montagne de Reims).
Champagne Gaston Révolte 1er Cru | Sommeliers International
I 2006 overtok Sønnen Hubert sammen med sin kone Helene, en vinmaker fra Narbonne, samme år introduserte han plogen og hesten på vingården. Disse unge menneskene er fast bestemt på å produsere gode viner som i Burgund, og har gjort det nødvendige for å oppnå dette.
Champagne Gaston Révolte er altså en familiebedrift som jobber i levende i pakt med naturen. De jobber manuelt i vinmarken ved hjelp av tidligere nevnte hest som både ploger og transporterer druer, og alle druer plukkes for hånd.
En mann og en hest som går langs stiene mellom vinrankene, kan virke som et utdatert bilde, men denne eldgamle teknikken respekterer jorden og redder den fra komprimering.
Hubert var ingen rytter, men hans sunne fornuft talte for naturlige dyrkingsmetoder.
Møtet med Axel Bizouard fra Burgund, en trener i hestetrekk, og Robert Champion fra Meuse, som avler ardennerhester, overbeviste ham: «Hestens arbeid i vinmarken gjenoppretter den naturlige balansen, revitaliserer jordsmonnet og forbedrer plantenes motstandskraft, til gjengjeld for seks passeringer i året».

«Jeg lager Champagne, men først og fremst lager jeg vin, og en Champagne som er terroiret verdig», forklarer han. De gamle pleide å si at Avenay i seg selv var nok til å blande. Det er en veldig kupert landsby, og alle bakkene har ulik eksponering. Hubert presiserer: «Selv de nordvendte bakkene, nær stasjonen, som ikke er omgitt av skog, regnes som modne. Jordsmonnet er veldig kalkholdig i Avenay, med litt mer leire i Mutigny. Jeg utnytter denne fine naturen til å produsere en cru, en landsbychampagne. Eiendommen min består av flere små parseller. Jeg vinifiserer åsside for åsside i emaljerte ståltanker på 25, 50 og 100 hektoliter. Jeg bruker også en tradisjonell «Coquard»-vinpresse … laget av rustfritt stål, en kuriositet! -Hubert.

Vivre à Avenay-Val-d'Or (51) : avis et informations - Villes à vivre

Han forteller videre:
«Jeg lagrer flaskene mine i henhold til tradisjonen ved å la dem hvile ti meter under bakken i flere år, i de tidligere kjellerne til Sainte Berthe-klosteret fra 800- og 900-tallet, og deretter riddle dem på stativer med halsen ned, med en åttendedel av en vending i fire til seks uker. Jeg produserer omtrent 40 000 flasker i året.
Min bestselger er Cuvée du 3e Millénaire, som er laget av en enkelt druesort – 100 % pinot noir, en enkelt drue fra Avenay, en enkelt parsell fra grenda Les Plantels, laget av vinstokker som er over førti år gamle. Vinen lagres i vinkjelleren i fem til ti år, og smaken er rund og fruktig, virkelig deilig!»

Vinlåda: Gaston Révolte Champagne Collection - Köp online! | Vinoteket

Gaston Révolte Cuvée Spéciale Premier Cru Brut: Konsentrert og «på» nese, eple, florale toner, sitrus, bunnfall og bakst. Den er fruktig, rik på smak, god syre, lang ettersmak. Godt balansert og fruktig vin. 88p

Gaston Révolte Rosé Élegantine Premier Cru Brut: Røde bær og frukter, jordbær, sitrus, urter og jordsmonn. Den er fruktig, god syre, frisk, god fylde og skum, lett rustikk preg, sitter godt. Spesiell og fyldig vin, matvennlig. 88p

Gaston Révolte Cuvée 3ème Millenaire Premier Cru Pinot Noir Brut: Kompleks og moden nese, lett  utviklet, eple, sitrus, brød og jordsmonn. Den er fruktig med god syre, fint utviklet smak, lang og rik utgang. En kompleks og god Champagne, syrefrisk og smakfull. Meget godt kjøp. 90p
90

Gaston Révolte Cuvee Héléne 2008: Kompleks og innbydende aroma, moden eple, sitrus, skog og bakst. På smak er den også kompleks og fin, god syre, fint skum, sitter godt med et lett kryddepreg, lagringstoner og moden frukt. Fint utviklet og god Champagne med mange lag.
90

Legg igjen en kommentar