Produsentfokus: The Prisoner Wine Company

Ukens produsent er amerikanske The Prisoner Wine Company, et litt utradisjonelt selskap når det kommer fra til vin, fra solstaten California!

Vinhuset ble etablert i 2000 av Dave Phinney, grunnleggeren av Orin Swift (The Prisoner ble solgt til Huneeus Vintners i 2008, han solgte senere morselskapet Orin Swift Cellars til E&J Gallo i 2016), en legende når det kommer til å lage viner som går viralt.
Da den første vinen, The Prisoner, ble lansert for to tiår siden som en kompleks blanding av noen av Californias beste og mest uvanlige druesorter, endret den raskt og permanent oppfatningen av hva en rød blandingsvin kunne være.
Siden den gang har The Prisoner Wine Company vokst til å omfatte en rekke regelbrytende blandinger med provoserende etikettdesign, og de har blitt anerkjent av både fans og vinkritikere som et av de mest dristige og innovative vinmerkene på markedet, og har ledet an i gjenoppblomstringen av luksuriøse røde blandingsviner fra California og oppnådd status som kultvin.
I dag samarbeider vinmaker Chrissy Wittmann og teamet hennes med over 100 vinbønder i Nord-California, og de samler eksepsjonell frukt for å produsere en familie av spennende viner som ikke er begrenset av tradisjon. The Prisoner Wine Company ligger på den legendariske Highway29 i Napa Valley og tar imot besøkende året rundt for uventede, oppslukende opplevelser.

The Prisoner Wine Company - All You Need to Know BEFORE You Go (2024)
Vinhuset kan besøkes i Napa

«Merkenavnet og flaggskipmerket vårt er inspirert av en etsning med tittelen Le Petit Prisonnier av den spanske 1800-tallskunstneren Francisco Goya. Undertittelen kan oversettes til «frihetsberøvelsen er like barbarisk som forbrytelsen». Skissen er en del av Goyas serie Krigens katastrofer, som ble skapt som en visuell protest mot urettferdigheten og brutaliteten under den spanske uavhengighetskrigen i 1808. The Prisoner Wine Company har helt siden grunnleggelsen stått opp mot undertrykkelse og samtidig omfavnet kreativitet. Å bekjempe urettferdighet i samfunnet vårt, spesielt de som er knyttet til fengsels- og politisystemene, er uutslettelig etset inn i vår identitet og et fokus for vårt engasjement som organisasjon. I The Prisoner vet vi at problemene i det amerikanske fengselssystemet er inngrodde, nyanserte og tilsynelatende uløselige. Vi tror også at endring kan skje, og at det starter med samtale, samarbeid og kreativitet.» -Teamet

Teamet består av:

The Prisoner Wine Company | Wineries & Vineyards in USA | Natalie MacLeanChrissy Wittmann, seniordirektør for vinproduksjon
Chrissy Wittmann kom til vinproduksjon på en utradisjonell måte. Etter å ha tatt en bachelorgrad i økologi og systematisk biologi ved California Polytechnic State University i San Luis Obispo, fant den fremtidige vinmakeren sin kjærlighet til vin mens hun analyserte jord- og avløpsvannprøver i et laboratorium. Etter å ha jobbet som laboratorieøkolog vendte Chrissy tilbake til California Polytechnic State University i San Luis Obispo, der hun tok en mastergrad i landbruk.

Napa's Edgiest Tasting Room Now Open in St Helena From the Prisoner Wine Company - Eater SFTodd Ricard, direktør for vinproduksjon
Todd Ricard har en Bachelor of Science i vin og vindyrking fra California Polytechnic State University i San Luis Obispo. Han lærte seg alt om vinfremstillingsprosessen i praksis som kjellerarbeider under sin praksisperiode på Le Cuvier Winery i Paso Robles. Etter praksisperioden takket Todd ja til en stilling som assisterende vinmaker på vingården, og begynte å se konturene av sin fremtid i bransjen. «Jeg innså hvor mye omtanke og arbeid som legges ned i å lage viner som virkelig representerer en følelse av sted. Det slo virkelig an hos meg», kommenterer Todd.
Med et solid grunnlag i bransjen ble Todd en del av teamet på Wild Horse Winery som kjellerarbeider og laboratorietekniker i 2010. Etter tre år med hardt arbeid og engasjement ble han forfremmet til assisterende vinmaker, og i 2016 ble han igjen forfremmet til seniorvinmaker. Etter en kort periode som vingårdssjef hos Castoro Cellars begynte Todd hos The Prisoner Wine Company, der han nå er direktør for vinfremstilling. Hans tidligere erfaring med å lage et mangfold av viner hos Wild Horse Winery og Castoro Cellars har forberedt ham godt på The Prisoner Wine Companys multisortale blandinger.

Redefining Taste | The Prisoner Wine Company

Vinene tilgjengelig på Vinmonopolet:
Bilde av produktet The Prisoner Chardonnay 2021
The Prisoner Chardonnay 2021
Innbydende aroma med melne epler, bakt gul frukt, sitrus, hint av fat. Den er fruktig på smak, god syre, tørr, rik stil med en rund og lett fatpreget utgang. Typeriktig og smakfull Chard. 90p
90

Bilde av produktet The Prisoner Red Blend 2021Prisoner Red Blend er inspirert av vinene som først ble laget av de italienske immigrantene som opprinnelig slo seg ned i Napa Valley. Prisoner er i dag den mest anerkjente rødvinsblandingen, og den leder an i oppblomstringen av interessante blandinger ved å inkorporere Zinfandel med den usannsynlige blandingen av Cabernet Sauvignon, Petite Sirah, Syrah og Charbono.

The Prisoner Red Blend 2021
Røde og mørke bær, kirsebær, konsentrert nese, krydder, sjokolade og fat. Den er rik og konsentrert på smak, fruktig, fyldig, lett sødmefull, fine tanniner i en lang ettersmak. En rund, lett sødmefull og fyldig vin. 89p

Bilde av produktet The Prisoner Pinot Noir 2021The Prisoner Pinot Noir 2021
Mørke bær og frukter på en spennende nese, kirsebær, fersk rød frukt, bringebær, jordbær, rips, urter, krydder og hint av fat.
Den er fruktig og frisk på smak, god og saftig syre, tørr og lang utgang med fine tanniner, et lett krydderpreg og noe eik. Ung, balansert og god vin, denne blir enda finere med noen år i kjelleren! 90p
90

Legg igjen en kommentar