Ukens eksklusive: Zenato Cresasso 2016

Zenato Cresasso 2016 er ukens eksklusive, Zenato leser dere mer om i julespesialen! Da kan dere lese om De Historiske Familiene i Veneto. Men først, en av Grand Cru vinene til Zenato!

Cresasso Corvina Veronese IGT | Vini

Cresasso har fått navnet sitt etter den rullesteinsholdige jordsmonnet det dyrkes i. «sasso» kan oversettes med stein, og «cre» er forstavelsen til cretaceous. Terrenget var langt fra enkelt å dyrke, men her oppnår den opprinnelige Corvina Veronese optimal modenhet. Cresasso er et resultat av omfattende studier og tålmodighet fra Zenato-familiens side, som har forsøkt å skape en vin som virkelig innkapsler det unike ved dette spesielle terroiret.
Vinmarkene til vinen ble plantet i 1994, den første årgangen kom i 2004 og det produseres kun 10.000 flasker.
Cresasso
Druene (100% Covina) til denne rødvinen høstes forsiktig for hånd i to faser. Den første innhøstingsperioden begynner i slutten av september. Etter innhøstingen tørkes Corvina-druene på matter i to måneder og gjæres deretter i rustfrie ståltanker i 20 dager. Deretter modnes vinen i 24 måneder på franske eikefat. Den andre innhøstingsfasen begynner i slutten av oktober. Etter innhøstingen gjæres de overmodne druene og modnes i rustfrie ståltanker. Etter at partiene er blandet, avrundes vinen harmonisk i flasken i minst ett år til. 16% alkohol.

Kompleks og innbydende aroma, røde bær og frukter, kirsebær, et lett urte- og krydderpreg, jordsmonn. Den er fruktig på smak, silkemyk og rund, god syre, tørr, lang og krydret utgang med fine tanniner. Rik og deilig vin! Verd prisen. 91p

Legg igjen en kommentar