Zenato Cresasso 2016 er ukens eksklusive, Zenato leser dere mer om i julespesialen! Da kan dere lese om De Historiske Familiene i Veneto. Men først, en av Grand Cru vinene til Zenato!

Cresasso har fått navnet sitt etter den rullesteinsholdige jordsmonnet det dyrkes i. «sasso» kan oversettes med stein, og «cre» er forstavelsen til cretaceous. Terrenget var langt fra enkelt å dyrke, men her oppnår den opprinnelige Corvina Veronese optimal modenhet. Cresasso er et resultat av omfattende studier og tålmodighet fra Zenato-familiens side, som har forsøkt å skape en vin som virkelig innkapsler det unike ved dette spesielle terroiret.
Vinmarkene til vinen ble plantet i 1994, den første årgangen kom i 2004 og det produseres kun 10.000 flasker.

Druene (100% Covina) til denne rødvinen høstes forsiktig for hånd i to faser. Den første innhøstingsperioden begynner i slutten av september. Etter innhøstingen tørkes Corvina-druene på matter i to måneder og gjæres deretter i rustfrie ståltanker i 20 dager. Deretter modnes vinen i 24 måneder på franske eikefat. Den andre innhøstingsfasen begynner i slutten av oktober. Etter innhøstingen gjæres de overmodne druene og modnes i rustfrie ståltanker. Etter at partiene er blandet, avrundes vinen harmonisk i flasken i minst ett år til. 16% alkohol.
Kompleks og innbydende aroma, røde bær og frukter, kirsebær, et lett urte- og krydderpreg, jordsmonn. Den er fruktig på smak, silkemyk og rund, god syre, tørr, lang og krydret utgang med fine tanniner. Rik og deilig vin! Verd prisen. 91p
