Ukens eksklusive: Guerrieri Rizzardi Calcarole Amarone Riserva 2016

Guerrieri Rizzardi Calcarole Amarone Riserva 2016 er ukens eksklusive! Det «høstner» og på kalde kvelder er det deilig med en varmende og god vin, Amarone er et godt alternativ, og denne er fin om du vil unne deg noe ekstra!

Eco-friendly - Guerrieri-Rizzardi
Det er utrolig vakkert i åsene i Veneto

I 1913 ble navnet Guerrieri-Rizzardi opprettet da de to familiene slo seg sammen, og den første årgangen med denne etiketten ble laget i 1914. Etter andre verdenskrig ledet og utviklet grev Antonio Rizzardi gårdene, og gikk over fra polykultur til å dyrke druer på en mer progressiv måte. Soave-eiendommen ble kjøpt på 1970-tallet og inkluderte kjelleren i landsbyen Costeggiola, der druene fra vinmarkene våre fortsatt vinifiseres. Da Antonio Loredan døde i 1983, overtok hans kone Maria Cristina Rizzardi Loredan ledelsen av hele virksomheten, som hun utvidet med nye vinmarker og viner, og innførte begrepet «Cru» som et kvalitetsmerke som var begrenset til en veldefinert vinmark. I 1984 ble hun president i Garda Oil Protection Consortium, og fikk anerkjent ekstra jomfruolivenolje i Garda DOP, og i 2010 ble hun utnevnt til Cavaliere del Lavoro av den italienske republikkens president.
Mer om denne produsenten kan du lese om senere i år, da kommer det en serie kalt «De historiske familiene»!

Bilde av produktet Guerrieri Rizzardi Calcarole Amarone Riserva

Denne vinen produseres kun i de beste årgangene og i begrensede mengder. Calcarole er en terrassert vinmark (marogne) opp til 230 meter over havet, i Negrar di Valpolicella i hjertet av Classico-området. Det er et sted med et spesielt varmt mikroklima, kalkholdig jordsmonn og gunstig eksponering mot sørvest.
Druene kommer fra modne vinstokker med en naturlig lav produksjon, og de høstes for hånd når de har den ideelle modenheten for å gjennomgå tørkeprosessen i den nærliggende kjelleren. De håndplukkede druene tørkes naturlig i noen måneder i kasser og gjæres deretter før vinen gjennomgår en lang modning på eikefat.
Barbera 10%, Corvina 70%, Corvinone 3%, Rondinella 10% og Sangiovese 7%, 30% er lagret på nye eikefat fra Østerike og Tyskland i 12 md, etterfulgt av 24 md i 25 HL fat. 17% alkohol og 6,4 gram sukker per liter.
Røde og mørke bær på nesen, tørket frukt, kirsebær, sjokolade, krydder, lett utviklet. Den har en deilig, moden fruktighet på smak, konsentrert og krydret, lang og tørr utgang. En konsentrert og strukturert vin, kraftfull med sine balanserte 17%. 91p
91

Legg igjen en kommentar