
Vinhuset ble etablert i 2002 av Richard and Leslie Balfour-Lynn og ligger på en 400 mål stor familieeid eiendom i hjertet av «Garden of England», Kent, omkranset av gamle skogsområder, vinplanter, epletrær og og enger. Balfour Winery som ligger på Hush Heath Estate er kjent for sine musserende viner, som er blant de mest ikoniske og eksklusive engelske musserende vinene, vinmakere er Owen Elias og Victoria Ash. De musserende vinene produseres med tradisjonell metode og druesorter som Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. De har også noe stillevinsproduksjon.
Balfour lager over 400 000 flasker stille og musserende viner hvert år, og er i dag en av Englands mest respekterte og anerkjente vingårder, som kombinerer vinproduksjon i verdensklasse med en ånd av innovasjon.
Sjefsvinmaker er Fergus Elias og med på laget er hans far Owen.
Hush Heath Estate har vært en del av Balfour-Lynn-familien i tre generasjoner, men det var først da Richard og Leslie kjøpte det 400 mål store jordbruksområdet i tilknytning til Hush Heath Estate at Balfour Winerys historie begynte.
Det var Leslies idé å plante de opprinnelige vinstokkene på Hush Heath i 2002, med tanke på å lage en rosa musserende vin av samme kvalitet som Billecart Salmon Rosé – deres rosa favorittChampagne. Og så ble det plantet fem dekar med et mål om å produsere en vin de ville elske. «Hvis vi ikke kan selge den», tenkte de, «så drikker vi den».
Heldigvis ble Balfour Brut Rosé lansert i 2004, og den ble raskt en stor suksess og vant gullmedalje og trofé i International Wine Challenge for sin første årgang. Utmerkelsene stoppet ikke der, og Balfour Brut Rosé ble den første engelske musserende vinen som ble servert på British Airways First Class verden over. Den ble også valgt som den eneste engelske vinen som ble servert under OL i London i 2012. Den har virkelig gjort seg fortjent til tittelen «Englands mest eksklusive rosa musserende vin».

Per i dag har de 9 viner på Vinmonopolet, her er de viktigste:

Balfour Leslies Reserve Brut
Pinot Noir 55%, Chardonnay 40% og Pinot Meunier 5%, 12 gram sukker per liter, 12% alkohol.
Fin nese med eple, sitrus, kalk, mineraler, hint av krydder. Fruktig og fint eplepreg også på smak, frisk, sitter godt med en lett sødme. Balansert og fruktig vin, versatil til mat. 88p

Pinot Noir 44%, Pinot Meunier 8% og Chardonnay 48%, 9 gram sukker per liter, 12% alkohol.
Røde og mørke bær på nesen, urter, sitrus, brødbakst, florale hint. Den er fruktig med frisk syre, godt skum, fin struktur i utgangen. En smakfull og godt balansert musserende vin! Matvennlig. 90p


Chardonnay 100%, 12% alkohol.
Eplepreget nese, mineraler, sitrus, lime og kalk. På smak er den frisk, lett frukt, god syre, sitter godt med en strukturert utgang. Frisk og mineralsk stil. 87p
–
Chardonnay 15%, Pinot Meunier 50% og Pinot Noir 35%, 12% alkohol.
Røde bær og frukter på nesen, jordbær, sitrus, florale toner, urter, hvit steinfrukt. Den er syrefrisk og tørr, lett struktur i en frisk og bærpreget utgang. Slank og frisk stil. 88p
–
Balfour Luke’s Pinot Noir 2022
Pinot Noir 100%, 12.5% alkohol.