Produsentfokus: Champagne Marc Hebrart

Champagne Marc Hebrart er et av de skinnende lysene i landsbyen Mareuil-sur-Aÿ, en av de mest berømte landsbyene i Marne-dalen. Og ett vinhus VinArena vil se på nå det nærmer seg festsesong for fullt!

Jean-Paul Hebrart har siden 1997 hatt ansvaret for driften av dette vinhuset. Huset ble etablert av hans far, Marc Hebrart, i 1963 og fra 1985 ble de med i det som i dag heter Club Tresors de Champagne hvor medlemmene tapper sine beste viner under Spesial Club etikette og på den noe særegne flasken.

Jean-Paul Hebrart

Eiendommen har i dag litt over 14.5 hektar med vinmark fordelt på litt forskjellige Premier- og Grand Cru områder. En god del av de hektarene ligger i Mareuil sur Aÿ og i nærheten av områdets eneste clos, Clos de Goisses.
I tillegg ligger hoveddelen i Aÿ, Avenay Val d’Or, Bisseuil, Chouilly og Oiry.
Drueandelen i markene er 70% pinot noir og 30% chardonnay.
Jean-Paul høster, presser og vinifiserer hver av de over 85 parsellene sine separat, og blander dem for å lage harmoniske viner som gjenspeiler både produsentens personlighet og terroiret. Flertallet av vinene gjæres i stål, men gamle, brukte fat har blitt en del av programmet for Rive Gauche-Rive Droite og hans nye vin Clos de Léon, som begge gjæres og lagres på nøytrale barriques.
Stilen på vinen er transparent, tydelig, og elegant. Ikke ulikt hva hans kone, Isabelle Diebolt, lager hos Diebolt-Vallois i Cramant.

«Mareuil bør unektelig tilhøre grand cru-landsbyene. De fleste av vinmarkene holder nesten samme kvalitet som i Aÿ. Det som i ungdommen kan skille en Mareuil-vin fra en Aÿ-vin, er en hagtornlignende blomsterbukett. Ved lagring blir vinene praktisk talt umulige å skille fra hverandre.» – Richard Juhlin, 4000 Champagnes

Og selv om han lett kunne ha hvilt på laurbærene nå, fortsetter JP i stedet å utvide sortimentet sitt ved å eksperimentere med lavere doseringsnivåer i referansecuvéene sine og produsere fantastiske Coteaux Champenoise fra nylig oppkjøpte, historiske vinmarker.Marc Hebrart Sélection Brut 1er CruMarc Hebrarts basic champagne er laget på 65% pinot noir fra Mareuil-sur-Aÿ og Avenay og 35% Chardonnay fra Grand Cru-klassifiserte Bisseuil og Mareuil-sur-Aÿ. 30 mnd på bunnfall. Epler, sitrus, mineraler og brødbakst. Lett kompleks smak, godt skum, fin fylde, lang og tørr ettersmak med mange lag. Godt kjøp! 91p

Hebrart Premier Cru Blanc de Blancs Brut
100% Chardonnay fra Oiry Grand Cru, Chouilly Grand Cru og Mareuil-sur-Aÿ 1er Cru. Eple, sitrus, mineraler, steiner på nesen, ren. Den er fruktig og smakfull, god  syre, strukturert, lang og tørr utgang. En syrefrisk og slank Champagne, mange lag. 90p
90
Hebrart Mes Favorites Champagne Vieilles Vignes
Denne champagnen er laget av Hebrarts favorittparseller i Mareuil, og er ment som en hyllest til terroiret. 75% Pinot Noir og 25% Chardonnay. Dette skal være den beste NV til produsenten. Eple, sitrus, mineraler, hvit steinfrukt, fin karakter. Den er fruktig og fyldig på smak, godt skum, fyldig, fin syre, lett sødmefull, sitter godt. En fruktig og god vin med litt restsødme, fint balansert og god. godt kjøp. 89p
Marc Hebrart Brut Rosé 1er Cru
Druesammensetning: 41% Chardonnay, 59% Pinot Noir. Mørke bær og frukter, kjeks, lett krydder, urter. Den er fruktig og rik på smak, deilig preg av den røde frukten, god syre, lang og tørr utgang. Meget flott rosè, godt kjøp! 91p
Hebrart Rive Gauche & Rive Droit Champagne Grand Cru 2015
Rive Gauche Rive Droite er en spesiell champagne siden den kombinerer to eksepsjonelle ‘terroir’: Fra den venstre bredden av Marne kommer Chardonnay fra Grand Cru-landsbyene Oiry, Avize og Chouilly, mens høyre bredd av Marne gir flott Pinot Noir fra landsbyen Aÿ (50/50). I motsetning til de fleste andre Hebrarts cuvéer er Rive Gauche Rive Droite vinifisert i eikefat. Lagret fire år på bunnfall. Lett kompleks og innbydende på nesen, hint av skogbunn, modne epler, sitrus, Den er rik på smak, lett utviklet, god skum, tørr, lang utgang. En lett moden Champagne, god syre, mange lag. 90p
90

Legg igjen en kommentar