Meir er en norsk brennevinsprodusent, og det er Ivan Abrahamsen og Rune Laugen som står bak prosjektet, med Kristoffer L. Olsen på den kreative siden.
«MEIR er den nye generasjonen akevitt, utviklet av de fremste akevittekspertene i verden med filosofien «alene kan du bli god, sammen med andre blir du best». Ved å kombinere erfaring og kunnskap om norsk akevitt med internasjonale smaker, tar MEIR norsk kultur med på en reise for å fornye det bevarte.» -Produsenten

Det er store ord Meir bruker om seg selv, heldigvis følger kvaliteten på produktene ordene! Destilleriet ble startet i 2020 av de to overnevnte, de har lang erfaring med brennevin fra andre firma, noe de har brukt for å bygge dette unike prosjektet. Til sammen har de 22 års erfaring fra å ha forvaltet og utviklet akevittporteføljen i Arcus, ikke et dårlig utgangspunkt for å si det sånn.
De produserer både tradisjonelle produkter og mer eksperimentelle. Artige grep som for eksempel å fermentere halvparten av einebærene i gin`en sin, eller å lage verdens første rosa akevitt er ting hvert fall undertegnede setter pris på.
I sin korte livstid har de også vunnet mange internasjonale priser.
«– Har noen tvilt på oss fordi vi var nykommere, kan det avkreftes en gang for alle. MEIR er akevitt i verdensklasse. Så vidt vi vet har det i ISCs 27-årige historie ikke skjedd tidligere at en produsent som bare har vært i markedet i to år har fått medaljer for alle produktene sine,» sa Abrahamsen da de i fjor mottok to gull og to sølv i ISC (The International Spirits Challenge) for sine fire MEIR-akevitter.
Valdresrosa som er logoen deres representerer de fem sansene; smak, duft, syn, hørsel, og berøring. Inspirert av reiser og forbindelser i utlandet begynte folk i Valdres å henge disse symbolene over låvene sine tidlig på 1900-tallet. Valdresrosen har et utpreget norsk preg, men er inspirert av verden. Det perfekte symbolet for MEIR.
«Destillert karvefrø er hjertet og sjelen i MEIR-akevitten. MEIR er alltid destillert for å få frem de mange smakene som finnes i karvefrøet. Selv om vi bruker store mengder karvefrø til å destillere akevitten vår, er vi opptatt av å fange opp de mest flyktige og delikate smakene for å få karven til å skinne.» -Produsenten

Meir Pink Aquavit er en saftig reise inn i akevittens uutforskede potensial, skapt for å løfte dine cocktails. Den er destillert på Roner Distillery i Süd-Tyrol og kombinerer tradisjonelle akevittbotaniske ingredienser med klassiske italienske frukter. Innbydende nese med sitrus, florale toner, rips, karve. Den er fruktig og rund på smak, fin fedme, deilig preg av grapefrukt, lang og lett krydret utgang. Den virker litt søtere enn før, det trekker litt ned. Men det er en artig akevitt. 88p

«En akevitt som er mer klassisk, enn klassisk Norsk akevitt.»


– «Meir Jul» er definisjonen av jul tappet på flaske. Også i år har vi ville skape en rund og mild akevitt som treffer bredt på smakspreferansene til den norske befolkningen. Derfor har vi utviklet det vi håper blir en klassiker med lukt av krydder og madeirafat, og som gir en konsentrert og fyldig munnfølelse med lang ettersmak, sier Ivan.

– Jeg har malt følelsen av 100 år med stoisk ro. Jeg har malt følelses av gylden varme. Jeg har malt følelsen av Meir, skriver Gerhardsen på røret på MEIR Snavvel Aquavit.

Mystery Cask Aquavit nr. 54: Kompleks og innbydende aroma, karamell, fat, karve, krydder, hint av malt. Den er kompleks og interessant også på smak, sødmefull med et godt fat- og krydderpreg, lang utgang. En artig og interessant akevitt, jeg må dog trekke litt for sukker. 89p
Les om denne her.
Meir Aquavit Saison Stout Cask Finish er et samarbeid med ølprodusenten Nøisom og deres Stoutfat. Akevitten har ligget på madeira- og sherryfat i tre til fire år før den er ettermodet i fire måneder på fat som er benyttet til lagring av Nøisom Corvus Imperial Stout (10,2 vol. prosent alkohol). Fatene er opprinnelig benyttet til å lagre irsk whiskey. Det er produsert 1.000 nummererte flasker, der nesten alle er vokset med svart voks – bortsett fra én som har rød voks…
Den har også 6 gram mindre sukker per liter enn deres Mystery Cask, noe jeg syns gjør den mer elegant om man skal sammenligne de.
Innbydende nese med et deilig fatpreg, krydder, karve, moden sitrus. Rik på smak, kompleks, rund og fyldig, følger nesen ut i en lang ettersmak med vanilje og fat. Skikkelig god akevitt med mange lag, til kos. 91p

Truls Svendsen Aquavit: Sitrus, fat, karve, urter og krydder på nesen. Den er frisk på smak, fint preg av vanilje og fat, lang og behagelig utgang. En rund og behagelig allrounder. 88p
Truls Svendsen Gin: Frisk aroma med karve, sitrus, koriander, einebær, krydder og pepper. Den er fruktig også på smak, følger nesen med urter og krydder, sitter godt i en lang og lett varm utgang. God og smakfull gin med et klassisk smaksbilde. 90p

Kompleks og innbydende aroma med fat, urter, krydder, skog. Den er rund og behagelig på smak, fyldig, følger nesen, godt balansert og lang ettersmak. En skikkelig koseakevitt, lett å like! 89p


Det er tidligere bourbonfat som har hatt tre fyllinger med det sødmefulle ølet på før den 2 år gamle akevitten har fått ligge i 3 måneder på fatene. Akevitten i seg selv er en blend fra ca. 40 sherry og maderiafat som har ligget rundt 2 år. Lett kompleks og innbydende, hint av mokka og mørk malt, krydder, karve, vanilje og tørket frukt. Den er fruktig på smak, krydret, deilig preg av stout og sødmefulle krydder, fyldig, lang og deilig utgang. Utrolig vellykket akevitt! 92p

5 kommentarer om “Produsentfokus: Meir.”