Produsenfokus: La Maison André Robert

VinArena ser på noen spennende Champagneprodusenter nå mot jul, i dag: La Maison André Robert!

Champagnehuset André Robert er først og fremst en familiebedrift. Familien Robert har dyrket vinrankene i Champagne i flere generasjoner. Henri Robert (1881-1948) begynte å dyrke vinrankene «en foule» etter første verdenskrig. På 1930-tallet etablerte han den første gruppen av vinbønder som slo seg sammen for å samle ressursene sine innen pressing og vinifikasjon. Umiddelbart etter andre verdenskrig begynte André Robert, født i 1925, å arbeide i vinmarkene med en hest som følgesvenn. I 1960 kjøpte han huset med de flotte krittkjellerne fra 1800-tallet, der flaskene våre nå ligger. Han begynte å selge champagneflasker i 1962. Bertrand Robert hadde levd i champagnens verden siden sin tidligste barndom, og i 1981 tok han over driften av eiendommen sammen med sin kone Colette, som kom til huset i 1990.
Den femte generasjonen i André Robert-familien er Claire Robert, drevet av den samme lidenskapen og kjærligheten til vinranker og vin som første generasjon, Pauline.

Vingården er fordelt på 14 hektar, hvorav de fleste er klassifisert som Grand Cru og Premier Cru. De arbeider med tre druesorter i flere kommuner: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Chardonnay er fortsatt husets sjel og den røde tråden i alle deres blandinger. Chardonnay er en delikat og skjør druesort som tilfører mineralske toner, hvite blomster og sitrusfrukter til blandingene, noe som gir fine og elegante viner.

Når det kommer til miljø følger de disse prinsippene:
– Lav inngripe,
– Lave endringer
– Rasjonell beskyttelse av vinrankene i henhold til kriteriene for økologisk
kriteriene for økologisk landbruk
– Lett pløying
– naturlig plantedekke og grønngjødsel
sådd
– Lav avling
– Sertifisering: Høy miljøverdi

André Robert Le Jardins du Mesnil Grand Cru er er laget av en rekke små parseller i Le Mesnil Sur Oger. Hovedvekten er sammensatt av et utvalg parseller på slettene Hautes Mottes, Coullemets, og meget lavavkastende parseller i hjertet av terroiret, Coullemets du midi, Finciarts, Vaucherots, Hauts d’Aillerand, Les Musettes.
Basisvin Høst 2017 (70 %) – Reservevin 2015 (30 %)
Druesort: 100 % Chardonnay Grand Cru – Le Mesnilsur Oger
Vinifikasjon på fat: 30 % vinifisert på 228 liters eikefat (Argonne, Mesnil, fransk eik).
Vinifikasjon på fat: 70 % av vinen vinifiseres på fat på fint bunnfall.
Lagring: på bunnfall i 10 måneder, batonnage like etter slutten av FA.
Dosering: 2,5 g/l
Lett kompleks aroma, eple, hvit steinfrukt, kjeks, mineraler og et artig steinpreg. Den er syrefrisk og smakfull, godt skum, strukturert og lang utgang. Elegant og syrefrisk vin. 91p
91
André Robert Rosé de Vignes er lagd på et majoritetsutvalg av viner fra Mesnil sur Oger, Les Jardins, Terre du Mesnil, og Le parcellaire.
Det er en blended rosévin, hvor man tar rødvin og blander den forsiktig med hvite viner.
Druesort: 90% Chardonnay Grand Cru – Mesnil sur Oger / 10% Pinot Meunier Montigny husets rødvin
Malolaktisk gjæring utføres ikke.
Lagring: på bunnfall i 10 måneder
Modning: 3 år i krittkjellere
Dosering: 3 g/l
Litt avdempet aroma, røde bær og frukter, urter, kjeks. Den er fyldig og fruktig på smak, god syre, fint urtepreg, sitter godt og lenge. En smakfull og deilig rosè, elegant! 90p
90
André Robert Terre du Mesnil Grand Cru 2016 er produsert på vinmarker i Mesnil sur Oger: Les Vaucherots, Les Coullemets du Midi, Les Finciarts Les Chétillons er parseller med svært lave avlinger, 5000 til 6000 KG Ha maksimalt, som produserer druer med stor dybde, total surhetsgrad og lav PH, noe som gjør at de kan plukkes svært sent og dermed ved full modenhet.
Druesort: Ren Chardonnay – Mesnilsur Oger
Vinifisering på fat: 100 % vinifisert på 228 liters eikefat.
Malolaktisk gjæring utføres.
Lagring: på bunnfall i 9 måneder, batonnage like etter slutten av AF.
Dosering: 5 g/l
Kompleks og utviklet nese, modne epler, florale hint, nøtter, brødbakst. Den er konsentrert, smakfull og rik på smak, kompleks, god syre, lang ettersmak med mange lag. En absolutt nydelig Champagne, verd pengene! 94p

André Robert Les Horizons er laget av våre fire «hvite sektorer» (Chardonnay-druer). Hovedsakelig 80% Grand Cru og Premier Cru, Le Mesnil sur Oger – Grand Cru, Cuis og Etrechy – 1èr Cru, samt i tillegg 20 % Chardonnay fra Vitryat.
Basisvin: 2018-høst (80 %) – Cuis reservevin 2017 (20 %)
Druesort: 100 % Chardonnay
Vinifikasjon på fat: 20 % av vinen er vinifisert på 228 liters eikefat (Argonne, Mesnil, fransk eik).
Vinifikasjon på fat: 80 % av vinen vinifiseres i fat på fint bunnfall.
Ingen malolaktisk gjæring
Lagring: på bunnfall i 10 måneder, batonnage like etter slutten av AF.
Dosering: 4 g/l
Lett kompleks og innbydende aroma, epler, sitrus, brødbakst, florale hint, mineraler. Den er fruktig og konsentrert på smak, følger nesen, lang og tørr ettersmak. En god og rik BdB, fyldig og sjarmerende. 91p
91

Legg igjen en kommentar