Intervju: Min Sommer med Andreas Viestad

I tiden fremover skal vi snakke med mange kjente fjes, og temaet er «Min sommer»!

I dag snakker vi med den kjente kokken Andreas Viestad!

Andreas Viestad (født 1973) er en norsk kokk og matskribent kjent fra en flere matprogrammer på TV, blant annet New Scandinavian Cooking. Han har utgitt en rekke kokkebøker. Aktuell med det kommende mat og vin-konseptet i lokalene som tidligere huset den amerikanske ambassaden, driver også restaurantene St. Lars, Salomé og Spaghetteria.

Hvordan har sommeren vært så langt?
Strålende!

Hva har du nytt mest av når det kommer til mat og drikke? 
Jeg har vært i Farsund og hengt med min kompis Gaute som har flere fiskebåter. Så det har vært store mengder med sjøkreps, piggvar og skjell. En herlig overflod!
 
Jeg intervjuet deg om det nye prosjektet i den tidligere amerikanske ambassaden for ett år siden, hvordan har det gått? 
Det går i full fart! Vi åpner vinbar, brasserie og rooftop bar og restaurant i høst, med en av de dypeste og mest spennende vinkjellerne i Oslo, og Norge.
 
Har det dukket opp noen nye favoritter eller oppdagelser innen vin siden sist? 
Jeg prøver desperat å slå opp med Burgund, men det er ikke lett. Noe av det som har gitt glede er nerello mascalese fra Sicilia. De beste er strålende. Og de enkle er ofte ganske  gode, de også.
 
Hva bør vi sette oss som mål å teste ut i sommer, når det kommer til en god mat- og drikke kombinasjon? 
Jeg var nettopp i Madrid, og nok en gang ble jeg minnet på hvor deilig det er med sherry, ikke bare som gammel-dame-drikk, men til mat, til skinke, til sjømat og kjøtt.
 
Hva er planene videre i sommer? 
Jeg skal fiske makrell og ta morgenbad.
 
Noen spesielle viner du har sett deg ut å nyte før høsten setter inn?
Jeg har en flaske pre-phylloxera vin fra Terrre Nere som har ligget noen år i kjelleren. Jeg er veldig spent på hvordan den har modnet.

Legg igjen en kommentar