I tiden fremover skal vi snakke med mange kjente fjes, og temaet er «Min sommer»!
Vi begynner med den kjente kokken Dag Tjersland!

Dag Tjersland (født 1972) er utdannet servitør, vinkelner og kokk. I 1997 startet han den italienske restauranten Baltazar i Oslo, som han i dag eier og driver. I 2014 åpnet han også Skur 33 ved Aker Brygge. Tjersland driver i tillegg sommerrestauranten Trattoria Cappuccino.
-Hvordan har sommeren vært så langt?
Sommeren har vært veldig travel, på det nåværende tidspunkt har jeg jobbet lange dager siden 17 mai.
-Jeg forstår det har blitt noen forandringer jobbmessig, fortell om det!
Jeg har tatt noen store skritt i livet mitt jobbmessig. Jeg startet Baltazar Ristorante & Enoteca når jeg var 24 år og etter over 25 år har jeg valgt at reisen min er over, det samme på Skur 33, som vi startet i 2014. Jeg har behov for å fokusere på Signalen Sjøbad som er min nye matmekka i Oslofjorden, og Salome og Spaghetteria i Oslo, og andre spennende prosjekter noe frem i tid. Her ønsker jeg mest å fokusere på norskkvalitets sjømat på tradisjonelt og nytenkende vis, samt lokalt forankret i grønnsaker og frukt fra bønder krydret med urter og gode ting i sesong fra hager, skog og mark.
-Jeg intervjuet deg om vininteressen din og vin for 1 år siden, har det skjedd noe siden sist? Oppdaget noe nytt eller fått nye favoritter?
Når det kommer til vin har jeg hatt oppheng i burgund og loire, chardonney, aligote, Chenin blanc og savignon blanc, også en del spennende ting fra Italia som i Emiglia Romagna: Camillo Donati som er en favorittprodusent som lager sykt gode sommerlige viner, ekte lagde viner og naturlige lagde viner kombinert med sjømat. Noen spennende viner fra Sicilia som Carvaglio, Frank Corneliessen, Porta del Vento og Elios.
-Hva er planene videre i sommer?
Jeg skal stort sett jobbe på Signalen Sjøbad, min datter skal flytte til Roma i August, så jeg skal ha noen fridager sammen med henne, og forhåpentligvis samle barna og ha noen middager med dem, og en tur til Grimstad og Arendal. I Arendal Streetfood har vi laget en spennende matmekka basert på pizza, taco, burger og ett levende miljø med kultur og en utebakgård og en bar med ekte laget og naturlig laget vin.
Vi har opparbeidet ett spennende vinmiljø på Signalen Sjøbad, jeg ønsker også her ha mest fokus på ett stort utvalg hvite hviner, noe veldig god champagne som individuelt spisser seg mot sjømatsrettene våre, noe elegant og lett rødt, samt befriende å jobbe med vin fra hele verden, selv om jeg har en stor lidenskap for Italia.