
Bordeaux er et vinområde hvor man kan finne viner som passer til hele grillmåltidet!
Aperitiff: Celene Améthyste Crémant de Bordeaux Brut: Den er fruktig og frisk på nesen, innbydende, røde bær, sitrus og hint av autolyse. Den er fruktig og frisk også på smak, følger nesen med god skum, fin syre og en lang og tørr utgang. Godt alternativ til musserende vin, godt kjøp.
Bastoney Crémant de Bordeaux Rosé: Mørke bær, sitrus og urter på nesen, florale hint og mineraler. Den er smakfull med en god fruktighet, rund med god syre, ettersmak som sitter godt. En fin rosè, meget godt kjøp!
Til grønnsaker, fisk og lyst kjøtt:
Ch. Tour de Mirambeau Blanc 2021: Den har en frisk og klassisk nese med epler, sitrus, florale hint, urter og gress. På smak er den syrefrisk, godt balansert, lett struktur i en ettersmak som sitter godt. Fin og frisk vin.
Ch. De Rochemorin 2020: Hvitvinen har en fin nese med sitrus, stikkelsbær, gul frukt, florale toner og urter. Den er fruktig, bløt og moden men balanseres fint med god syre, tørr utgang med mineralske hint. Godt kjøp, mye vin for pengene.


Rødt til rødt: Moulins de Citran 2010 : Den har en fruktig og fint utviklet aroma, røde og mørke frukter, paprika, urter, tobakk og krydder. På smak er den også fint utviklet, god frukt og fylde, sitter godt med en fin syrestruktur. Drikk innen noen år.
Ch. Citran 2010: Innbydende og deilig aroma av mørke bær og frukter, moden frukt, solbær, urter, krydder. Den er fruktig og rund på smak, god syre, lang ettersmak med fine tanniner som sitter godt. En deilig og godt balansert vin som tåler flere år til i kjelleren, men drikkes godt nå!
Ch. Lanessan 2011: Innbydende nese med lett utviklet frukt, modne mørke bær, solbær, plommer, jordsmonn, skog og krydder. Den er fruktig på smak, også her fint utviklet, god syre og en tanninstruktur som sitter godt og lenge. En flott vin nå, men tåler også noen år til i kjelleren. Et meget godt kjøp!
Camillac Bordeaux 2016: Vinen har en fruktig og fin nese med røde og mørke bær, krydder og jordlige toner. Den er frisk og fruktig, bløt og lett moden mørk frukt, ganske lang ettersmak. En ren og pen billig-bordeaux. Passer til de fleste typer kjøtt.
Ch. Bastoney 2016: Mørke bær, skogsbær, krydder, skogbunn og sopp på nesen. Den er fruktig på smak med god syre, lette og integrerte tanniner i en lang ettersmak. En godt balansert vin, godt kjøp!
Ch. Tour de Mirambeau 2019 Rouge: Den har mørke bær på nesen, skogsbær, solbær, urter, røde frukter og buskas. På smak er den rund med fin syre og struktur, lang ettersmak. En tørr og meget matvennlig vin, mye vin for pengene!


Dessert: Petit Guiraud Gold Christmas 2015: Vinen har en nydelig aroma av honning, tørket gul frukt, steinfrukt og tropisk frukt. Den er kompleks på smak med et godt honningpreg, fine toner av tropisk frukt og god syre. Godt balansert og sitter lenge i munnen. Denne er nydelig alene, men nytes også til ost, kremdesserter og lette desserter med honning.
Tips: Spare penger på å velge riktig Bordeaux-importør? Les mer om det her!
En kommentar om “Bordeaux til hele måltidet”