Årets ÖTW Single Vineyard Summit blir 8-12 September. I år vil mer enn 170 vinprodusenter presentere mer enn 550 viner fra rundt 200 vingårder – alt under ett og samme tak i Grafenegg i Niederösterreich.
Les om mitt besøk og vinene smakt i 2024 her.

Pressemelding:
«ÖTW Single Vineyard Summit i slottsparken i Grafenegg er et uunnværlig dypdykk i de mest anerkjente østerrikske enkeltvinmarksvinene. I 2025 vil den trendsettende smakingen finne sted fra 8. til 12. september.
Tretten østerrikske vinregioner vil presentere de nyeste årgangene fra sine beste vingårder.
I tillegg til Österreichische Traditionsweingüter fra Kamptal, Kdremstal, Traisental, Wagram, Wien, Carnuntum, Thermenregion og Weinviertel, vil også regionene Eisenberg og Leithaberg, STK-vinprodusentene fra Steiermark, Südsteiermark og Vulkanland samt Vinea Wachau være gjester. Til sammen vil mer enn 170 vinprodusenter presentere mer enn 550 viner fra rundt 200 vingårder – alt under ett og samme tak.
I løpet av fem dager vil internasjonale vineksperter få en eksklusiv mulighet til å få et førsteinntrykk av de nyeste årgangene fra Østerrikes mest spennende vingårder.
Vinene fra Erste Lage (Premier Cru) vinmarkene til de visjonære Österreichische Traditionsweingüter (ÖTW), Erste og Grosse Lage (Grand Cru) vinmarkene til Steirische Terroir- und Klassikweingüter (STK), de karakteristiske stedsspesifikke vinene fra terroirene Eisenberg og Leithaberg i Burgenland og de beste vinene fra det tradisjonsrike Vinea Wachau vil bli smakt.
Fra ekspert til ekspert
Smakingen er utelukkende rettet mot fagbesøkende. Sommelierer, vinjournalister, restauratører, forhandlere og importører er hjertelig invitert til å delta gratis på Single Vineyard Summit etter å ha registrert sin interesse på nettet.
ÖTW Single Vineyard Summit tilbyr et profesjonelt «silent tasting»-format, der deltakerne kan sette sammen og smake på sine egne flyvninger med seks viner, i sitt eget tempo.
Smakingen foregår mandag fra kl. 14.00 til 18.00 og tirsdag til fredag fra kl. 9.00 til 13.00 og fra 14.00 til 18.00. Vinene serveres vanligvis av vinprodusentene selv, noe som gir en sjelden mulighet til å lære mer om dem på nært hold.»