Denne uken ser vi på en eksklusiv og flott duo fra England nemlig to whiskyer fra Fielden.

Hva kjennetegner Fielden-whisky? Det opprinnelige kornet. De jobber med kulturkorn som dyrkes for smakens skyld, ikke for avlingens, og whiskyene deres er utpreget velsmakende.

Fieldens kornsorter har dypere røtter og tar opp mer næring fra jorden, slik at de er fulle av smak. Det betyr at de bruker de beste (helt naturlige) ingrediensene i destillasjonsapparatene sine.
Kornet de dyrker og jorden de dyrker det på, utgjør en forskjell for whiskyen, for landbruket og for planeten vår.
«Vi er forkjempere for regenerativt landbruk, og vi er fast bestemt på å vekke Englands åkre til live igjen med et mangfold av kornsorter som trives uten kjemikalier.
For oss betyr det ingen kunstige landbrukskjemikalier; ingen ugressmidler, ingen plantevernmidler, ingen soppdrepende midler, ingen kunstgjødsel.
Det er ikke behov for kjemikalier fordi vi jobber med naturen, og ikke mot den. Det er en mer bærekraftig måte å drive jordbruk på, som er bedre for jordsmonnet, vannet, dyrelivet og planeten. Det er også bedre for whiskyen vår, som er full av smak.Er det kornet? Er det naturens magi? Hvem vet – og ærlig talt, spiller det noen rolle? Det er en utpreget velsmakende rugwhisky som forandrer landbruket – åker for åker, høst for høst.»

Fielden Rye Whisky: Fruktig aroma, malt, karamell, appelsin, honning, korn, krydder, vanilje og fat. Den er konsentrert på smak, rund og fyldig, mange smakslag, lett krydret, hint av nøtter, følger nesen med et vaniljepreget fat, kakao og lett pepper i en lang utgang. En spennende, rik og vellagd whisky. 91p

