Pressemelding
29. september feirer vi det vi gjerne kaller for Norges nasjonalrett; nemlig fårikålen! Inviter familie og venner til Fårikålens festdag. Den siste torsdagen i september feires Fårikålens dag.
Høsten er her, den deilige lukten av kjøtt og kål fyller kjøkkenet, og vi gleder oss til en ordentlig norsk matfest. Nordmenn har blitt flinkere til å nyte sesongens tradisjonsmat og skjønner at god drikke tilfører maten en ekstra dimensjon. Tradisjonsmaten smaker alltid best med riktig drikke ved siden av, og vinmaker og matentusiast Sigurd Wongraven har noen tips til både vin- og ølelskere som vil løfte fårikål måltidet.
Sigurds lille vri? Fårikål er enkelt – alt går i én gryte: kjøtt, kål og pepper. Men for å gi smaken et lite ekstra løft, foreslår Sigurd å helle i 1,5 dl hvitvin (eller øl, om du foretrekker det). En liten detalj som gir stor forskjell!

Hva skal vi drikke til? Her er Sigurds beste anbefalinger til fårikålen:

· Lett saltet fårikål: Sigurds Champagne, Champagne Sigurd Wongraven gir friske bobler og litt syre som passer perfekt til det milde kjøttet. Litt luksus i hverdagen skader ikke!
Fin nese med moden gul frukt, epler, sitrus, florale toner og kjeks. Den har god mousse, følger nesen med et fint fruktpreg, god syre, frisk utgang med mineralske toner. Smaksrik og fin, frisk og matvennlig.

· Godt saltet fårikål: Wongraven Morgenstern Riesling 2023 fra Pfalz. Den modne frukten og friskheten balanserer saltet og renser ganen – en perfekt match til fårikålens rike smak.
Vinen har en veldig fruktig og interessant nese. Fint preg av sitron, grønt eple og hint av urter. Den er fruktig med en lett sødme, har god fylde og et deilig preg av tropisk frukt og sur mango. Lang og tørr ettersmak som sitter godt.
· Øl til fårikål?: Saison, et håndverksøl med appelsinskall- og sitrustoner som løfter smaken og matcher fett og salt perfekt.
Så hvorfor ikke invitere venner og familie, fylle glasset og nyte årets fårikål med noe godt i koppen?
Skål for høsten – og fårikålen!