Ukens eksklusive: Kilchoman Marsala Single Cask Finish Marius Peat 2nd Edition

Denne uken tar vi turen tilbake til Islay, nærmere bestemt til Kilchoman!

Kilchoman – Wikipedia

Kilchoman-destilleriet (uttales Kil-ho-man) er et destilleri som produserer skotsk single malt whisky på Islay, en øy i de indre Hebridene. Destilleriet (Et. 2005) ligger nordvest på øya, i nærheten av Machir Bay. Kilchoman ble grunnlagt av Anthony Wills og er fortsatt et uavhengig, familiedrevet destilleri. Det er det minste destilleriet på øya, men etter at det fikk Rockside Farm i 2015, er det i ferd med å ekspandere.

Grunnlaget for whiskyene i serien Small Batch Releases for Selected Markets, som startet i 2019, er en allerede ferdigprodusert Machir Bay Vatting eller Machir Bay Collaborative Vatting, det vil si en whisky med 46 % alkoholstyrke, som tidligere er modnet i 3-5 år hovedsakelig på bourbonfat og 5-15 % på oloroso sherryfat. Denne vattingen blir deretter paret med et ekstra spesialfat.

Marius Vestnes er daglig leder i den norske Kilchoman-importøren Cask Owners AS. Allerede for to år siden ga han sitt navn til en Kilchoman STR Single Cask Finish. For Marius Peat 2nd Edition har han nå valgt en av de fortsatt sjeldne Kilchoman-finishene på et Marsala-vinfat. Whiskyen ble først lagret i mer enn 6 år på et ferskt ex-bourbonfat og ble deretter ferdigstilt i 13 måneder på et Marsala-vinfat.

Kilchoman Marsala Single Cask Finish Marius Peat 2nd Edition: Fruktig og kompleks nese, tørket frukt, bakte epler, moden sitrus, karamell, vanilje, fat og røyk. Den er kompleks også på smak, fint preg av sødmefulle fat og varme krydder, fyldig, lang utgang. En konsentrert og skikkelig god kosewhisky. 93p

Norges største test av Islay whisky finner du her!

Legg igjen en kommentar