Monkey Shoulder Smokey Monkey er en whisky lagd med tanke på cocktails, og redaktøren som da både er svak for whisky, røkt whisky og cocktails måtte selvfølgelig ta en nærmere titt på denne whiskyen.

Den originale Monkey Shoulder blir produsert i Speyside, mens Smokey Monkey har noe malt fra Speyside, men mer fra Lowlands (Ailsa Bay distillery), nærmere bestemt er den en blend av tre ulike Single Malts hvor en av de er produsert med røkt malt. Lagret på Bourbon fat.
Les mer om Speyside og anmeldelsen til Smokey Monkey i den kommende testen: Norges største test av Speyside whisky!
«En dypere, mer røykfylt side av Monkey Shoulder, den perfekte balansen mellom søtt og torv. Denne unike blandingen er laget av bartendere for bartendere, og den ble så populær at den nå er tilgjengelig i over 25 land.»
Monkey Shoulder Smokey Monkey
Dette er batch 9, 40% alkohol. Lagret på Bourbon fat.
Lett krydderpreg på nesen, røkt torv, aske, fat, hint av karamell, moden sitrus, vanilje. Den er konsentrert og krydret på smak, jordlige toner, halvlang ettersmak med pepper, fat og karamell. Flott røykpreg på en rund whisky. 88p
Cocktails

-Smokey Ginger Monkey
Ingredienser
- 50 ml Smokey Monkey
- 120 ml tørr ingefærøl
- Appelsinskive
Fyll et langt glass med is. Hell i Smokey Monkey og tørr ingefærøl. Rør forsiktig rundt og pynt med en appelsinskive.

-Bobby Burns
Ingredienser
- 40 ml Smokey Monkey
- 10 ml Drambuie
- 10 ml kasserte vermut
- Litt appelsinbitter
- Appelsinskall
Rør alle ingrediensene med is til de er veldig kalde. Sil over i et avkjølt martini eller coupetteglass. Pynt med appelsinskall.


-Smokey Splash
- 30 ml Smokey Monkey
- 45 ml sodavann
- Appelsinskive
Hell Smokey Monkey i et kort glass. Tilsett is. Topp med sodavann. Pynt med en appelsinskive.

-Smokey Old Fashioned
- 50 ml Smokey Monkey
- 10 ml sukkersirup
- 2 dash angostura bitter
- Appelsinskall og twist
Ha Smokey Monkey, sukkersirup og angosturabitter i et mikseglass. Tilsett isbiter og rør om. Siles over i et glass og garneres med appelsinskall og twist.


-Smokacola
- 50 ml Smokey Monkey
- 120 ml Cola
- Appelsinskive
Fyll et langt glass med is. Hell i Smokey Monkey og Coca-Cola. Rør forsiktig rundt og pynt med en appelsinskive.

-Penicillin
- 60 ml Smokey Monkey
- 20 ml fersk sitronsaft
- 20 ml honning-ingefærsirup
- Sitronskive
Bland alle ingrediensene sammen. Shake og dobbeltsil over i et rocksglass med is. Pynt med en sitronskive.