Topp 5 Whisky å smake i 2024!

VinArena tipser om 2023 sine beste whisky, mens vi krysser fingrene for at det nye året har noen nye godbiter å by på! Ikke uventet var det Skottland som fikk de beste karakterene, mens mer overraskende kom to nordiske inn på topp 5!

Ardbeg Traigh Bhan 19YO Batch 5: Konsentrert aroma, malt, tørv, røyk, fat, moden hvit steinfrukt, tropiske hint, appelsin, vanilje. Den er kompleks og konsentrert på smak, en deilig kombinasjon av fruktighet, røyk og krydder, lang ettersmak. Flott balansert fruktighet, kompleks med mange lag, en nydelig whisky på alle måter! 96p
96

Paloma Craigellachie 13 YO: Kompleks og innbydende aroma av fat, tropisk frukt, moden appelsin, sitrus, karamell, krydder, sjokolade, kanel, hint av røyk. Den er rik og smakfull, konsentrert, rund, krydret og lang utgang med et deilig pepperkick og hint av sigar. En nydelig whisky, kompleks, mange lag. Dyr og deilig, nært opp mot perfekt. 95p
Ardbeg Corryvreckan: Innbydende aroma, røkt malt, torv, krydder, pepper, fat, treverk, mineraler, jordlige toner, løv. Den er konsentrert og meget rik på smak, krydret, saltaktig og lang ettersmak som ruver lenge i munnen. Ikke en whisky for nybegynnere, en fantastisk drikk for den trente gane, uendelig med smak i hver dråpe. Fatpreget i ettersmaken viser både fruktige toner med karamell, mokka og vanilje, men også kraftig Islay-karakter på sitt beste. 95p

Stauning Smoked: Kompleks og innbydende aroma av torv, urter, røyk, krydder, malt, moden sitrus, karamell, fat, pepper. Den er konsentrert og kompleks også på smak, rike fattoner, balansert røyk, moden hvit steinfrukt, lang og krydret utgang. En spesiell og konsentrert whisky, komplekst fatpreg og det samme karakteristiske pepper og krydderpreget som i de andre. 94p

Mosgaard Palo Cortado Cask: Innbydende nese med moden sitrus, appelsin, nøtter, marsipan, fat, karamell og vanilje. På smak er den konsentrert, rik fruktighet, rund, lang og god ettersmak med mange lag. En smakfull, kompleks og deilig whisky, meget vellykket. 94p

Legg igjen en kommentar