Truls Svendsen Aquavit er nyhet på Vinmonopolet, den kom nå i november og førsteopplaget er på 2600 flasker. Han har jo tidligere lagd rødvin med makkeren Hellstrøm, men nå har Svendsen slått seg sammen med MEIR-gutta Ivan Abrahamsen og Rune Laugen for å lage sin egen akevitt.

«– Lysten på å lage en egen akevitt har vært der en stund, uten at jeg klarer å si nøyaktig når den oppsto. Men så ble jeg kjent med Thomas Patay i Rebel Group der Ivan og Rune var en del av laget via Rebel Spirits og MEIR Distillery. Det viste seg at kjemien mellom oss fire satt som en kule, og etter å ha smakt på de forskjellige akevittene de har laget, begynte vi å drømme om å lage en akevitt sammen. Jeg føler meg heldig og privilegert å får lov å lage denne sammen med dem,» sier Truls Svendsen til Norske Akevitters Venner.
– Nå har jeg lært meg prosessen og sammen med Ivan og Rune har vi funnet den rette kombinasjonen. Jeg kan ikke vente med å servere den nye akevitten til gode venner, og ikke minst få den ut til folket, avslutter han.
Akevitten inneholder blant annet norsk karve, korainderfrø, fennikelfrø, paradiskorn, irrisrot og kanelblomst, har 40% alkohol og 5 gram sukker per liter.
Sitrus, fat, karve, urter og krydder på nesen. Den er frisk på smak, fint preg av vanilje og fat, lang og behagelig utgang. En rund og behagelig allrounder. 88p
En kommentar om “Ukens eksklusive: Truls Svendsen Aquavit”