Lang lagring kjennes på smaken
Kun de beste råvarer og en blend av klassiske akevitter brukes i fremstillingen. Kronen på verket er hele 18 års modning på eikefat, seks år lenger enn foregående årganger.
– Den lange lagringstiden på 18 år gir en luksuriøs, konsentrert akevitt med enestående fylde og karakter. Med rike fatnoter fra varm eik, vanilje, kaffe, sjokolade og tørket frukt, samt en elegant og godt avrundet krydderprofil, er dette den perfekte avslutningen på et hyggelig måltid. Den kan også serveres til harde oster eller desserter med innslag av mørk sjokolade og mørke frukter. Den vil garantert gjøre inntrykk på gjestene, forteller akevittambassadør Atle Minothi i Anora.


Fullkommen akevitt
Merkevaren Gilde ble skapt av det norske Vinmonopolet i 1953, og fikk navnet etter en navnekonkurranse blant de ansatte. Den ble lansert som den edleste og dyreste norske akevitten på Vinmonopolet, og kostet den gangen 32 kroner per flaske.
Gilde Non Plus Ultra har siden den gang vært synonymt med kvalitet, og dens ekstraordinære smak går ikke upåaktet hen. Nylig briljerte originalen som er fatmodnet i 12 år i den prestisjefylte internasjonale konkurransen International Spirits Challenge, og hentet hjem to høythengende priser: Best i kategorien og Dobbelt gull. Vinnerne avgjøres gjennom blindtester utført av erfarne bransjeeksperter, og konkurransen er tøff. Med disse utmerkelsene befester den seg som en fullkommen akevitt tuftet på det beste innen norsk håndverk og tradisjon.
Kompleks med fint fatpreg, mokka, sjokolade, kaffe, krydder, karve, moden appelsin, nøtter og tørket frukt. Den er fruktig og sødmefull på smak med deilig preg av appelsin og sjokolade, kompleks, deilig og lang ettersmak med fat og krydder. En nydelig og kompleks akevitt med mange lag, deilig! 93p

En kommentar om “Ukens eksklusive: Gilde Non Plus Ultra 18 år”