Det har hvert fall Redaktøren gjort for lenge siden.

Hva er Fernet?
Fernet er en italiensk type amaro, en bitter, aromatisk brennevin. Fernet er laget av en rekke urter og krydder som varierer etter merke, men inkluderer vanligvis myrra, rabarbra, kamille, kardemomme, aloe og spesielt safran, med en base av destillert druebrennevin. -Wikipedia
En annen kilde hevder: Hovedsakelig anerkjent som et middel mot hodepine og andre symptomer på en tilstand av alvorlig fyll , er det en urte- alkoholholdig drikke med sterk bitter smak.
Uansett om du drikker det mot fyllesyke, bruker det i cocktails eller for fordøyelsen – Fernet hører hjemme i et enhvert barskap med respekt for seg selv.
Hva er forskjellen mellom disse to?
| Fernet Branca | Fernet Vincenzi |
|---|---|
| 39% Alkohol | 40% Alkohol |
| Brennevin, safran, urteekstrakt | Brennevin, myrra, zadoaria rot, galanga, colombo, mynteblader, rabarbra, imperious, gentian, quill, cinchona bark, kanel, anethol. |
| 24 gram sukker per liter | Under 3 gram sukker per liter |
| Urtete nese med mentol, lakris, busker, anis, bark florale hint. Den er konsentrert, bitter, tørr, sitter godt og krydret i en lang ettersmak. 87p | Urter og krydder på nesen, lakris, hint av mynte, kanel, hint av vanilje og bark. Den er konsentrert på smak med et godt bitterpreg, tørr og lang utgang med lakrisrot. Pluss for uten sukker. 88p |
| 689,8 kr/l | 670 kr/l |
Hvorfor:
Det er mer ærlig med en bitter uten sukker, ikke minst en fullstendig ingrediensliste. Den er mer kompleks, bitter og spennende. Ikke koster den særlig mye mer per liter heller.

Produsenten:
1930
Ferdinando Vincenzi grunnlegger Distillerie Vincenzi i det historiske hovedkvarteret på Via Cesana 36 i Torino.
1935
I tillegg til å produsere likører begynte Vincenzi Distilleries også å produsere alkoholfri sirup.
1946
Selskapet overlever krigen, og Ferdinandos sønner, Vittorio og Renato, fortsetter farens arbeid.
1970
Vittorios sønn Dario blir en del av selskapet og endrer oppskriften på den historiske Bicerin, slik at den blir gluten- og melkefri og tar den inn i 2000-tallet.
År 2000
2000
Dette året begynner internasjonaliseringen av selskapet, først i noen europeiske land.
2017
I dag drives Vincenzi-destilleriene fortsatt av familien Dario, Luca og Andrea, med en omsetning på 65 % i Italia og 35 % på verdensbasis i rundt 32 land.