Del Maguey (uttales ma-gay), Single Village Mezcal, ble grunnlagt i 1995 av den internasjonalt anerkjente kunstneren og Mezcal-visjonæren Ron Cooper. Ron introduserte verden for 100 % sertifisert økologisk, håndverksmessig fremstilt Mezcal som tidligere ikke hadde vært tilgjengelig.

Denne Mezcalen er produsert på 100 % Tobala agave som kun gror vilt i høylandet i Oaxaca. Den er destillert to ganger i kobber stills. 45% alkohol.

Del Maguey Tobala: Kompleks og ganske mild aroma, sitrus, agave, florale toner, hint av røyk, lett tropisk, krydder, jordlige toner. Mild og balansert også på smak, rund, lett fruktsødme, hint av krydder og jordsmonn i ettersmaken. En fruktig og smooth premium-mezcal. 89p
–
Funfact: Tobalas form er annerledes enn Maguey Espadin (sverd) eller Maguey Azul (blå) (Maguey er et medlem av agavefamilien – en fetter til den blå agaven i Tequila). Den er mindre med bredere blad. Det går med omtrent åtte piñas (agavehjerter) for å få til én piña fra en av de mer vanlig formerte og dyrkede magueyene.