Hjemmelagd grenadine

Hjemmelagd grenadine er både enkelt å lage, godt og kan være sunnere om du bruker for eksempel sukrin+ slik at den blir sukkerfri.

Du kan enten kjøpe ferdigjuice (husk da å se på sukkerinnhold om du skal lage en sunnere variant) eller skrelle og mose frø selv. Redaktøren bruker frø for å lage den mest mulig fra bunnen, men dette er selvfølgelig opp til hver enkelt.

Ingredienser

2 kopper granateplejuice
2 kopper strøsukker/sukrin+
1 til 2 dash appelsinblomstvann
Vodka (valgfritt)

Fremgangsmåte

Bland granateplejuice og sukker i en kjele.

Kok langsomt opp under konstant omrøring til alt sukkeret er oppløst.

Senk varmen og sett på lokk.

La det småkoke i 10 til 15 minutter under omrøring av og til.

La blandingen avkjøles, og hell den deretter over i en liten karaffel eller flaske med tett lokk.

Tilsett en skvett appelsinblomstervann eller to (ikke overdriv), samt litt vodka for lengre holdbarhet.

Forsegl flasken og rist den godt.

Holder i kjøleskap ca. 3 uker uten vodka, og minst dobbelt så lenge med.

Her er noen cocktails med grenadine fra bloggen Vinhøna:

Hawaiian sunset

En kommentar om “Hjemmelagd grenadine

Legg igjen en kommentar