Hjemmelagd grenadine er både enkelt å lage, godt og kan være sunnere om du bruker for eksempel sukrin+ slik at den blir sukkerfri.

Du kan enten kjøpe ferdigjuice (husk da å se på sukkerinnhold om du skal lage en sunnere variant) eller skrelle og mose frø selv. Redaktøren bruker frø for å lage den mest mulig fra bunnen, men dette er selvfølgelig opp til hver enkelt.

Ingredienser
2 kopper granateplejuice
2 kopper strøsukker/sukrin+
1 til 2 dash appelsinblomstvann
Vodka (valgfritt)
Fremgangsmåte
Bland granateplejuice og sukker i en kjele.
Kok langsomt opp under konstant omrøring til alt sukkeret er oppløst.
Senk varmen og sett på lokk.
La det småkoke i 10 til 15 minutter under omrøring av og til.
La blandingen avkjøles, og hell den deretter over i en liten karaffel eller flaske med tett lokk.
Tilsett en skvett appelsinblomstervann eller to (ikke overdriv), samt litt vodka for lengre holdbarhet.
Forsegl flasken og rist den godt.
Holder i kjøleskap ca. 3 uker uten vodka, og minst dobbelt så lenge med.

Her er noen cocktails med grenadine fra bloggen Vinhøna:
En kommentar om “Hjemmelagd grenadine”