Ukens eksklusive er produsert kun i et opplag på 1500 flasker og kommer fra norgesvennen Leo Uibel!
Uibel i vinmarkene med sauene på vinterstid
Leo Uibel har litt over 7 hektar vinmark i Ziersdorf, Weinviertel i Østerrike. Han driver vinhuset sammen med Michaela Stepka, og de produserer miljøvennlig og bærekraftig vin for å si det sånn, her snakker vi biodynamisk druedyrking, innhøsting for hånd og lite drueutbytte.
“1000 steps guide us to fine wine. The reward for our patience is an indulgence unlike any other -Leo Uibel.
Granbarrel er en rekke eksklusive viner fra ulike vinmakere som er lagret på såkalte granbarrel natursteinsfat
De skriver på nettsidene sine:

«Vinifikasjon i natursteinsfat er en ny produksjons- og lagringsmetode for vin. Granittens ru overflate mangedobler kontakten med mosten. Granitten gir de beste forutsetningene for en ideell oksygentilførsel. Varmen som genereres under gjæringsprosessen, lagres i steinen og avgis deretter langsomt. Derfor er det ikke nødvendig med kjøleteknologi. Alt dette er parametere som gir en helt ny, naturlig vinstil.
I samarbeid med innovative vinprodusenter fra Østerrike, Frankrike og Portugal tilbyr GRANBARREL viner av høyeste kvalitet. Vinmakerne våre vinifiserer druer av høy kvalitet fra de beste vinmarkene i granittsteinfat. Resultatet er premiumprodukter i en klasse for seg. Høyeste prioritet er å oppnå et produkt som er så naturlig som mulig.»

Uibel Granbarrel H Grüner Veltliner 2017 er da altså lagret på Granbarrel, druen er Grüner Veltliner og vinmarken er Hundsberg (H). Den kommer også i en spesiell Granbarellflaske. 13.5% alkohol, under ett gram sukker per liter. Den skal visstnok lagre godt i minst 10 år.
Kompleks og innbydende nese med gule og grønne frukter, epler, honningmelon, urter, mineraler, steiner. Den er fruktig og kompleks også på smak, rund, god syre, mange lag i en lang ettersmak med fin struktur. En subtil men meget god vin, en rund og deilig substans som ligger lenge i munnen. 91p
