Jeg har snakket med en gruppe som lager ganske unike drikker, og i meget forskjellig stil! Vi ser på Lovløs, XO og Glimr!

Hovedpersonene bak disse produktene er Martin Vikesland som er daglig leder for Lovløs, Njål Kjellesvik Norheim, daglig leder for Glimr, og Erling Furseth som er bryggmesteren av både Lovløs Cider, XO Ingefærøl og Glimr Hard Seltzer. Med på laget er Jostein Magnussen og Anders Aspaas jr.
I et intervju forteller Erling dette om XO:
XO står for eXtra Ordinary og er en liten Oslo basert drikkevareprodusent. Det hele begynte med ingefærøl. Min søster og elsker ingefær, men synes alle produktene var for søte og med for lite, og i mange tilfeller, ingen ingefær. Dette var 2013. Vår første batch smakte ikke godt, men det gjorde derimot den andre! Over årene prøvde vi alt. Vi raspet ingefær, skrelte ingefær, kokte ingefær og landet tilslutt på å juice ingefær en. Alle som smakte den elsket den, men det var ikke før i 2018 at jeg som arbeidsledig lærer satset alle pengene jeg hadde på å gå kommersielt. Siden den gang har vi nå en alkoholfri variant i basis utvalget på vinmonopolet, samt tre varianter med alkohol. XO skal gi konsumenten er intens og rik smaksopplevelse og vite at dette er laget for hånd kvalitet som hovedfokus!
Glimr er en linje med Hard Seltzer.
I begynnelsen av 2020 tenkte jeg, etter et tips fra min daværende distributør, at jeg skulle prøve å lage hard Seltzer, så jeg ringte rundt til alle som drev med filtrering av forskjellige substanser. Nesten ingen i Norge hadde hørt om Hz da, så det ble mye prøving og feiling. Jeg har prøvd det meste av filtreringsutstyr som vanligvis brukes til vann. Jeg prøvde å få informasjon fra de som har prionert dette i USA, men de holder kortene tett til brystet. Etter mye prøving og feiling i kjelleren fikk jeg tilslutt et resultat som ble meget bra. -Erling
Sommeren 2020 fusjonerte XO og Lovløs og de fikk bygget et filtreringssystem til en knapp million kroner som de nå lager Glimr med.
Samme utstyret brukes også til å lage XO Hard Iste. Her er det igjen råvarene som står i fokus, med ekte teblader av ypperste kvalitet, sitron juice og 5% sukker. Oppkvikkende og forfriskende, en iste for en mer voksen gane.
Glimr kom inn i bilde som eget selskap og merkevare i 2021.

Vi har egentlig ikke annet å si enn at motivasjonen har hele tide vært å lage det beste og mest naturlige produktet vi klarer. Så vi skiller oss ut på kvalitet, noe tilbakemeldingene unisont bekrefter. På UMAMI-messen fikk vi testet produktet på ca 200 tilfeldige. Generelt mente de som kjente til Hard Seltzer at produktet var meget rent og naturlig, uten spritsmak, ei heller noen usmak i forhold til gjær/sats. En smaker veldig lite alkohol. «Det smaker som BRIS, jo!» Heldigvis kom pandemien i det vi skulle lansere sier vi.. Årsaken er at vi fikk to ekstra år med nerding og feiling til å gjøre produktet best mulig. Erling er jo en kunstner med smak. -Njål
Lovløs – håndverkscider
Dette skriver produsenten på nettsiden sin:
«Vi satt i London, drakk Bulmers og diskuterte hvorfor nordmenn drakk så mye britisk, industriprodusert cider når vi har så gode epler i Norge. Så kjøpte vi en bok om ciderproduksjon, satte 15 liter eplemost til gjæring i en kjeller på Tøyen og ble overrasket over hvor godt resultatet smakte. Noen måneder senere dro vi til Hardanger og Sogn for å se om vi fant noen som kunne hjelpe oss med å skalere opp. Vi fant Åge Eitungjerde i Balestrand, som driver Balholm og har laget cider i mange år. Et par måneder senere satt vi der med 2000 flasker på City Self Storage på Torshov og kom på at vi ikke hadde noe kunnskap om hvordan man selger til utesteder. Vi fylte fjellrevensekken med smaksprøver og startet med Pauls Boutique. Paul likte den og kjøpte 2 kasser. Vi visste ikke helt hva vi skulle tro. Turen gikk videre til Gaasa, Postkontoret, Tøyengata Bodega m.m og alle ville ha. Det var åpenbart et marked for en norskprodusert cider uten kunstige tilsetninger. Nå drikkes det ca. 30.000 liter i året av vår digge, norske cider på pøbber, restauranter og i de tusen hjem. Vi har fire ulike cidere som alle er laget med ren eplemost fra norske epler.»

Lovløs bruker norske epler fra en gård i Hordaland i Lovløs Original. Epler fra Østlandet fra Askim presseri i Løvløs Østkyst. Dette er en blanding av epler fra gårder og hageepler folk leverer inn.
Løvløs Kvelertak, laget i samarbeid med bandet ved samme navn, er laget på epler fra gårder og hager på Jæren. Ring 3 skiller seg ut ved at den er laget med kun hageepler fra Oslo hager. Kortreist produkt!
Til høsten har vi gleden av å presentere en meget spennende nyhet: Ring 3 Eplesprit. Dette blir et meget eksklusivt produkt laget med hageepler fra Oslo, i samarbeid med Det Norske Brenneri.
Kundegruppen er i følge Erling kvalitetsorienterte mennesker som liker at produktene de konsumerer er laget av ekte råvarer, ikke sukker og tilsetningsstoffer, som mye annet på markedet.
Det er klart det er mye enklere å helle ting fra blå industritønner og blande det med vann og sukker, men man smaker forskjellen. Kvalitet og smak går hånd i hånd. Motivasjonen for alle involvert var at industriproduktene som fantes på markedet rett og slett ikke var bra nok! De fortsetter arbeidet for at folk skal få ekte smak som kommer fra ekte råvarer.

Glimr Hard Seltzer Wild Strawberry: Frisk og fruktig med rød frukt, litt falskt jordbærpreg, men helt ok med en.

Glimr Hard Seltzer Peach: Fin aroma av fersken, sitrus, frisk. Den er ren og fruktig på smak, veldig frisk og tørr med ekte ferskensmak. Forfriskende. +
Glimr Hard Seltzer Lime: Frisk både aroma og smak, sitruspreget, deilig sitruspreg uten så mye mer. +
–