Søndagsnyheter

Søndager er ofte rolige dager hvor man har litt ekstra tid på å oppdatere seg på den siste ukens hendelser. Her får du noen fra vinen og brennevinens verden. Som en liten bonus skal du også få en cocktailoppskrift! Ha en fin søndag!

  • Italia har fått en ny DOCG! Canelli DOCG ble offisiell sist uke og er en appellasjon hvor vinene må bestå av 100% Moscato Bianco produsert i en søt frizzante stil. Druer fra denne årgangen blir de første som kan bruke appellasjonen.

  • Jean-Michel Cazes fra Château Lynch-Bages er død, 88 år gammel.

  • Jackson Family Wines i California, kjent for blant annet Kendall-Jackson vinene, investerer i England. De har fått tak i tidligere CEO hos Gusborn, Charlie Holland, til å hjelpe seg med det ambisiøse prosjektet.

  • Stig Bareksten, gründer og sjefdestillatør i det bergensbaserte mikrobrenneriet Oss Craft Distillery, overlater toppsjef-jobben til svenske Henrik Ellström og etterlater seg et meget sterkt brand.

  • I september er det duket for ÖTW Single Vineyard Summit igjen i Østerrike, her skal over 500 av Østerrikes beste enkeltvinmarksviner smakes over fem dager av importører, sommelier og vinskribenter. Ikke nok med et fantastisk smakemaraton, det holdes også i det flotte Grafeneggslottet. Hvis du jobber i bransjen kan du melde deg på her: https://wine-partners.at/en/events/oetw-single-vineyard-summit.

  • – 68 flasker FRAM Whisky ble auksjonert bort på Whiskyauctioneer.com, da ble det ny norsk rekord for dyreste alkohol produsert i Norge. Flaske nr. 1 gikk for ca. 126 000,- Norske kroner og overskuddet går til Norsk bistand! Whiskyen er produsert av det kjente Lyngenbaserte destilleriet Aurora Spirits.
    Bivrost Vanaheim, den syvende whiskyen i en serie av ni i «Nine worlds of Norse Mythology» ble også sluppet av Aurora Spirits i mai, tradisjon tro fikk den fort bein å gå på… Den er modnet ex-Bourbon-fat (200 l.) og deretter ferdiglagret i teakfat (240 l). Etterbehandling av teakfat er ekstremt sjelden, og faktisk ikke tillatt i Skottland.
    Redaktøren beskriver den slik: Den har en innbydende nese med vanilje, fat, karamell, tropiske toner, honning og et fint krydderpreg. Den er fruktig også på smak, følger nesen, rund og lett krydret, lang ettersmak. En overraskende mild, lett krydret og god whisky, godt balansert og nytbar!

  • Karibisk rom produsert med fransk omtanke: Prisvinnende Plantation er favoritt blant bartendere og publikumUnder årets Bartender Choice Awards (BCA) ble Plantation kåret til «beste globale produkt» – et klokkeklart bevis på at rom er i vinden. I Sverige troner rom fra Plantation øverst på salgslisten hos Systembolaget. Med global medgangsvind i seilene forventes det at også flere nordmenn får øynene opp for det karibiske brennevinet.
    Som en hyllest til den historiske rommen som ble og blir produsert på tre av Karibias territorier; Barbados, Jamaica og Trinidad og Tobago, ble Plantation 3 Stars utviklet. Som navnet tilsier; én stjerne for hver av de tre selvstendig statene.
    Med en delikat lukt av kaffe, kakaobønner, honning, vanilje og nellik – kombinert med smaker av blant annet bittersøt mørk sjokolade og grillet marshmallow – skiller den blanke rom-typen seg ut.
    Smaken av sjokolade stammer fra Barbados, papaya og banan fra Jamaica og krydder som pepper og nellik fra Trinidad. Det som også gjør at Plantation 3 stars skiller seg ut, er at den etter lagring i Karibia blir fraktet via sjøveien til Frankrike, der den til slutt blir lagret på konjakkfat før den tappes.

    Plantation Daiquiri:

    • 4 cl Plantation 3 Stars
    • 3 cl limejuice
    • 2 cl sukkerlake

    Shake alle ingredienser med is og sil over i et avkjølt cocktailglass.

Legg igjen en kommentar